ADMITERE la Universitatea Dunărea de jos | Toamna se numără... candidaţii!

ADMITERE la Universitatea Dunărea de jos | Toamna se numără... candidaţii!
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

A doua admitere de la Universitatea “Dunărea de Jos” a început deja şi a adunat, după numai trei zile de înscrieri, 22 de candidaţi cu 24 de fişe. Cei mai mulţi (şapte) au optat pentru Inginerie, alţi şase s-au înscris la Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică, trei au ales Facultatea de Litere, doi s-au înscris pe locurile cu taxă de la Educaţie Fizică şi Sport şi alţi trei au ocupat câte un loc la Arhitectură Navală, Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor, Economia şi Administrarea Afacerilor. “Îi aşteptăm pe cei care au dat bacalaureatul cu mai mulţi ani în urmă, pe cei care şi-au încercat norocul în altă parte şi nu au reuşit şi pe cei care nu au fost foarte hotărâţi în prima sesiune. Speranţa noastră este ca până la afişarea rezultatelor de la a doua sesiune de bacalaureat – care abia a început – să înscriem cel puţin 150 de persoane. Vorbim de oameni care, din diverse motive, nu au mai continuat studiile. De exemplu, la Ingineria Mediului s-a înscris acum un candidat care are 40 de ani. Credem că se vor ocupa locurile la buget, în condiţiile în care admiterea e doar pe bază de dosar”, a declarat prof. univ. dr. Ştefan Baltă. Preşedintele Comisiei de Admitere spune că eventualele locuri rămase vor fi redistribuite pe facultăţi, permiţând tinerilor de la taxă să treacă la buget. “Încercăm să păstrăm anul acesta specializările, mai ales cele de tradiţie de la Dunărea de Jos, chiar acolo unde vor fi grupe cu sub 20 de studenţi,” a explicat Baltă.

Înscrieri şi pentru românii de pretutindeni

Continuă admiterea şi pentru românii de pretutindeni – e vorba de tineri din Republica Moldova, Ucraina, Serbia şi Grecia – care pot beneficia şi de burse, în funcţie de media de la bacalaureat – admiterea fiind tot pe bază de dosar! Mai sunt locuri disponibile, la toate facultăţile, mai puţin la Medicină şi Farmacie. Cetăţenii din Ucraina şi Grecia vor prezenta o declaraţie pe proprie răspundere, de asumare a identităţii culturale române şi atestatul de competenţă lingvistică (nivel minim B1).

Calendarul admiterii de toamnă

Înscrierile la licenţă, pe bază de dosar, la Facultăţile care mai au locuri, vor dura până pe 10 septembrie şi se desfăşoară la sediul central al Universităţii, str. Domnească, nr. 47. Programul este de luni până vineri, între orele 9,0 şi 14,00, iar taxa de înscriere este de 150 lei/facultate. Dosarul trebuie să conţină diploma de bacalaureat în original. Probe eliminatorii se vor da pe 12-13 septembrie doar la Facultatea de Arte şi cea de Educaţie Fizică şi Sport. Rezultatele finale se vor şti până pe 15 septembrie.

Citit 3153 ori Ultima modificare Luni, 21 August 2017 18:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.