Veteranii CSU au retrăit emoţiile meciurilor de acum 40 de ani

Veteranii CSU au retrăit emoţiile meciurilor de acum 40 de ani
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Nou înfiinţata echipă de fotbal AS Universitatea "Dunărea de Jos din Galaţi" a debutat cu dreptul în prima etapă a Ligii a IV-a, câştigând cu scorul de 4-0 partida cu formaţia Quantum Club Galaţi. Meciul a fost urmărit, din tribună, de cei din conducerea Universităţii, de profesori şi angajaţi, dar şi de veteranii echipei CSU, prima echipă de fotbal a Universităţii. Aceştia şi-au amintit cu lacrimi în ochi de vremurile când stârneau ropote de aplauze sub culorile alb-albastru ale clubului.

Gheorghe Buculei, veteranul veteranilor, în vârstă de 83 de ani, a fost cel care a avut onoarea de a deschide meciul. "Am absolvit Facultatea de Chimie Alimentară, am jucat chiar în meciul prin care s-a inaugurat Stadionul "Dunărea", CSU contra Prahova Ploieşti. Am bătut cu 2-0, atunci. Am primit cu bucurie invitaţia de a-i vedea pe băieţi şi sunt încântat că s-a reînfiinţat echipa. Noi nu numai că am fost buni fotbalişti, dar am învăţat carte şi, după absolvire, am ocupat şi funcţii de conducere. Vreau să fac cadou echipei Universităţii, din pensia mea, un rând de echipament. Şi să vin să-i îmbrac pe băieţi înaintea unui meci", a spus Gheorghe Buculei.

Constantin David era înaintaş şi a dat câteva goluri bune pe vremuri. "E o mândrie că avem din nou echipă. Doar prin susţinere vom reuşi şi le doresc tinerilor de pe stadion să ajungă măcar acolo unde am fost noi: am jucat în Cupa Cupelor, contra echipei Boavista Porto din Portugalia, am jucat pe San Paulo şi i-am bătut la ei acasă pe FC Napoli, cu 1-0. Amintirea cea mai vie e freamătul de pe Stadionul "Portu Roşu", unde ne întâlneam duminică de duminică. Tribunele erau pline şi noi bucuroşi că jucăm, reprezentând Universitatea. Eram student la Metalurgie şi am jucat sub culorile alb-albastru timp de cinci ani", a spus David.

Gheorghe Tănase, venit de la Petrolul Ploieşti, a fost portarul echipei CSU. "Am stat în poartă timp de cinci ani, e un post de sacrificiu. Le recomand jucătorilor de astăzi să aibă acelaşi spirit de competiţie, să poarte cu mândrie culorile Universităţii şi să facă performanţă, chiar dacă e greu", a spus Gheorghe Tănase.

Gheorghe Dobre era student la IEFS şi mijlocaş în echipă, din ’74 -‘78. "Am multe amintiri frumoase, toate legate de performanţele noastre. Văd că sunt jucători tineri, cred că au emoţii, şi banca tehnică are emoţii, pe Cătălin Savu îl ştiu de când era jucător. Le recomand să nu piardă spiritul de echipă şi să fie competitivi. Felicit conducerea Universităţii şi le urez succes", a spus Dobre.

Citit 1557 ori Ultima modificare Luni, 04 Septembrie 2017 19:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.