Evaluaţi acest articol
(5 voturi)
3 comentarii

Una dintre cele 14 unităţi de învăţământ din mediul urban (Galaţi, Tecuci, Tg. Bujor, Bereşti) care nu au autorizaţii sanitare de funcţionare este Palatul Copiilor şi al Elevilor din Galaţi. Inspectoarea generală Mioara Enache susţine că lipsa autorizaţiei sanitare se datorează faptului că sediul instituţiei, care este şi clădire de patrimoniu (Casa Robescu), ar trebui reabilitat, însă bani n-au fost alocaţi. Aceste instituţii se află în subordinea Ministerului Educaţiei Naţionale. Tot de la inspectoarea generală am aflat că, în prezent, la nivel naţional, se duc tratative pentru preluarea palatelor copiilor şi a cluburilor sportive de către consiliile judeţene.

"Ni s-a cerut să vedem la nivel local care este poziţia autorităţilor vizavi de acest lucru. Am discutat cu domnul preşedinte Costel Fotea şi s-a arătat cooperant. Probabil se va emite un ordin, norme şi metodologii, astfel încât aceste instituţii să poată fi preluate de autorităţile locale, pentru a se găsi mai uşor fonduri pentru renovarea şi reabilitarea lor", a declarat Mioara Enache.

Citit 1420 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Septembrie 2017 02:27

3 comentarii

 • postat de Sinistrul Educatiei Nationale Vineri, 15 Septembrie 2017 04:34 Link la comentariu
  0
  1

  PALATUL COPIILOR DIN GALATI TINE DE MINISTERUL CULTURII, FIIND IN PATRIMONIUL NATIONAL, NU DE CEL AL EDUCATIEI, MIOARO !

  Raportează
 • postat de Mioara Joi, 14 Septembrie 2017 04:16 Link la comentariu
  0
  2

  Le ia pesedeul si pe astea si la anu le da pe 1 euro la un membru de partid destoinic, bun lipitor de afise. Pe cand se vor lua spitalele si muzeele?

  Raportează
 • postat de Greu la deal Miercuri, 13 Septembrie 2017 15:15 Link la comentariu
  2
  1

  La anu' si la multi ani! Haideti la palat/cluburi dragi copii ca adultii se misca greu. Sa ne rugam sa nu fie vreun cutremur...

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.