Elevi gălăţeni PREMIAȚI de Principesa Margareta

Elevi gălăţeni PREMIAȚI de Principesa Margareta
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

La un concurs internaţional aflat sub patronajul Alteţelor Regale, Principesa Margareta şi Principele Radu, trei elevi de la Şcoala Nr. 29, coordonaţi de profesoara Adriana Stanciu, s-au întors cu două premii I şi o menţiune. Elevii aceleiaşi profesoare s-au întors cu premiul al II-lea de la o competiţie naţională pe tema non-violenţei.

La  concursul "Basmele Reginei Maria", aflat anul acesta la a XII-a ediţie, au participat cu lucrări peste 1.000 de elevi din România, Italia, Turcia, Serbia şi Grecia. La secţiunea grafică digitală, lucrările elevilor de la Şcoala Nr. 29 au făcut impresie foarte bună. Bianca Lupaşcu, de la clasa a VIII-a, şi Andreea Neamţu, de la clasa a IV-a, au fost răsplătite cu câte un premiu I, iar Miruna Surugiu, clasa a VIII-a, a primit o menţiune.

"Elevele au fost chemate la Palatul Elisabeta şi au primit diplomele chiar de la Principesa Margareta. A fost o atmosferă extraordinară, am fost emoţionate. Fetele mă întrebau cum să  se comporte. Să se încline ca în faţa prinţeselor? E momentul acela când în viaţa reală te întâlneşti cu un personaj ca de basm. Dar simplitatea şi atitudinea caldă a Principesei le-a liniştit şi le-a adus în ochi bucurie şi mândrie", povesteşte profesoara de informatică Adriana Olimpia Stanciu.

Pentru aceasta, vara 2017 a fost una bogată în premii. Cu o echipă de elevi de clasa a VI-a - Lidia Tuluş, Diana Lescai, Raluca Lovin şi Maia Modiga - a participat şi la o competiţie naţională, "Europa de mâine", unde s-a clasat pe locul al doilea.

"Cele zece echipe din ţară care au trecut de preselecţie au fost invitate într-o tabără la Băişoara, în judeţul Cluj. Noi am trimis la preselecţie un clip prin care promovam non-violenţa şi eliminarea discursului negativ. La etapa naţională, desfăşurată în tabără, a trebuit să filmăm un nou clip, în care să dezvoltăm ideea de la preselecţie, cu ceea ce se întâmplă după zece ani. E prima dată când participăm la acest concurs care are mai multe ediţii şi nu ştiam ce ni se va cere. Aşa că ne-am dus total nepregătiţi. Nu aveam materiale, a trebuit să improvizăm din ce aveam (am folosit ambalaje de la bomboane şi rondele demachiante ca să decupăm flori, de exemplu) şi am filmat cu telefonul mobil, neavând la noi cameră. A fost o mândrie că fusesem aleşi în primii zece, dar să ne situăm pe locul al doilea în aceste condiţii, deşi am avut concurenţi echipe din clase mai  mari, cu mai multă experienţă, ne-a depăşit aşteptările", povesteşte profesoara de informatică de la Şcoala Nr. 29.

Acesta susţine că a ales să participe la asemenea concursuri din dorinţa de a-şi motiva elevii să acorde atenţie dobândirii de competenţe în grafică digitală, deoarece sunt cunoştinţe pe care le pot folosi la orice disciplină de studiu, dar şi pentru a-i obişnui să folosească în alte contexte cunoştinţele dobândite la şcoală.

Citit 4963 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Septembrie 2017 18:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.