Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Consiliul Naţional al Elevilor a întocmit raportul privind Statutul Elevului, după un an de la lansarea lui. Din primele rezultate a reieşit că 67 la sută dintre elevi sunt nemulţumiţi că profesorii nu îi informează cu privire la notele trecute în catalog, iar 30 la sută spun că au primite absenţe ca mod de coerciţie.

Potrivit Statutului Elevului, profesorii trebuie să-i anunţe pe elevi înainte de a le fi consemnate notele în catalog, dar raportul, întocmit în baza unui sondaj, arată că 67 la sută dintre şcolari susţin că le este încălcat acest drept.

O altă problemă este legată de elevii cu dizabilităţi şi de integrarea lor în colectivitate. Astfel, raportul arată că "rata discriminării în şcoli este peste aşteptări, iar procentul elevilor care au fost discriminaţi cel puţin o dată în cadrul unităţii de învăţământ sau cunosc astfel cazuri este de 47,60 la sută".

Citit 938 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Septembrie 2017 18:31

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.
ATENTIE: Comentariile nu se mai publica automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.