Am rămas fără profesoara Gabriela Munteanu

Am rămas fără profesoara Gabriela Munteanu
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Tocmai ne-a părăsit, iar ieri a fost condusă pe ultimul drum de cei care i-au admirat profesionalismul, puterea de muncă şi generozitatea, o eminentă profesoară universitară de la prima Facultate de Acvacultură şi Pescuit din ţară, ce a Universităţii „Dunărea de Jos”, doamna prof. univ. dr. ing. Gabriela Marta Munteanu.

A fost prodecan al Facultăţii de Industrie Alimentară şi Tehnica Pescuiturul şi evaluator în cadrul Consiliul Naţional al Cercetării Ştiinţifice din Învăţământul Superior. Ca dascăl, a format specialişti şi caractere. Generaţii întregi de ingineri îi datorează cariera la ferme piscicole, în cercetare sau în flota de pescuit oceanic. Mi-o amintesc de la orele de curs, când ne fascina cu lumea aproape nevăzută din adânc de ape, dar mai ales de la orele de cercetare, când ne îndruma. Metode de a învăţa, de a te documenta şi de a munci meticulos şi responsabil le-au deprins mulţi de la acest dascăl dăruit.

Doctor în ştiinţe tehnice încă din 1985, doamna profesoară a urmat specializări importante în ţară, în Ucraina şi în Olanda. Cu o muncă de cercetare extraordinară, a editat cărţi cu profil didactic, monografii, a scris peste 125 de lucrări ştiinţifice, publicate în reviste de specialitate sau prezentate la simpozioane şi congrese. Tratatul de ihtiopatologie, realizat împreună cu regretatul prof. univ. dr. Dumitru Bogatu, un alt nume mare în domeniu, a avut succesul a două ediţii.

Dumnezeu să o odihnească, după o viaţa de generoasă neodihnă!

Citit 5234 ori Ultima modificare Marți, 19 Septembrie 2017 01:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.