Inovare, originalitate şi aplicabilitate în predare utilizând ICT

Inovare, originalitate şi aplicabilitate în predare utilizând ICT
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Timp de un an, Colegiul de Industrie Alimentară "Elena Doamna" a derulat proiectul Erasmus+, cu titlul „Innovation, Originality and Applicability in Teaching Using ICT”.

Obiectivul general al proiectului a vizat dezvoltarea profesională a cadrelor didactice prin participarea la cursuri de formare, în străinătate cu scopul de a învăţa noi metode activ-participative utilizate în procesul de predare-învăţare.

Programul mobilităţilor a constat în cursuri de formare pentru 15 profesori în Londra, Valencia şi Cosenza. Cadrele didactice au participat la cursuri în cadrul cărora s-au specializat în utilizarea platformelor educaţionale şi metode e-Learning.         

La întoarcere, participanții la cursurile de formare au realizat formări în cascadă cu colegii, în cadrul unor activităţi interactive la care au participat şi elevi.

Prin utilizarea în activitatea didactică la clasă, de către cadrele didactice, a acestor metode şi instrumente, centrate pe elev, se consolidează latura aplicativă a informaţiilor furnizate la orele de cultură generală şi specialitate, predarea, învăţarea şi evaluarea realizându-se în timp real, sarcinile de lucru ale profesorilor şi elevilor simplificându-se.

Instituţia noastră, beneficiară a celui de-al patrulea trofeu “Şcoală Europeană” şi-a consolidat  legăturile cu partenerii din alte ţări europene, având oportunităţi de iniţiere de noi parteneriate educaţionale. Pe plan local, derularea de proiecte europene contribuie la  atragerea elevilor care îşi doresc să beneficieze de metode moderne de învăţare, într-un mediu şcolar care promovează valori educative europene.

Citit 2377 ori Ultima modificare Miercuri, 27 Septembrie 2017 18:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.