Începe a treia ediţie a UGAL Invent

Începe a treia ediţie a UGAL Invent
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Timp de două zile, începând de joi, 19 octombrie, Universitatea "Dunărea de Jos" va deveni capitala inventatorilor din România, întrucât se va desfăşura cea de-a treia ediţie a Salonului cercetării şi inovării UGAL INVENT. Deschiderea va avea loc astăzi, de la ora 10,00.

Organizat de instituţia gazdă, în parteneriat cu Academia de Ştiinţe Tehnice din România (ASTR), Universitatea Tehnică a Moldovei, Institutul Naţional de Inventică Iaşi şi Asociaţia Generală a Inginerilor din România (AGIR), UGAL INVENT reuneşte anul acesta 127 de proiecte, prototipuri şi lucrări realizate de 22 de institute de cercetare, universităţi, societăţi comerciale, întreprinderi, asociaţii, organizaţii de stat şi private, cărora li se adaugă un număr de şase inventatori, veniţi pe cont propriu. În premieră, anul acesta vor fi prezenți la salon şi opt cercetători din Iran.

Lucrările prezentate în cadrul Salonului UGAL INVENT vor fi analizate de o echipă de specialişti condusă de prof. univ. dr. ing. Emil Ceangă şi vor fi recompensate cu premii şi medalii. Festivitatea de premiere va avea loc vineri, 20 octombrie, de la ora 12,00.

Citit 1032 ori Ultima modificare Vineri, 20 Octombrie 2017 10:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.