Şcoala nr. 28, într-un proiect european

Şcoala nr. 28, într-un proiect european
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Până 31 august 2019, în Şcoala Nr. 28 Galaţi se va derula Proiectul Erasmus “Open Europe, Open Hearts”. Programul reuneşte instituţii de învăţământ din cinci ţări: România, Spania, Turcia, Bulgaria, Estonia. Prin acest proiect se urmăreşte educarea şcolarilor să trăiască în medii eterogene, să creeze coeziune socială, construind comunitate prin diversitate, să accepte diferenţele dintre culturi şi să înţeleagă mai bine propria identitate.

În perioada 6 -10 octombrie 2017, a avut loc prima reuniune de proiect în Melilla, Spania, la care au participat echipele de proiect din fiecare ţară, Din partea Şcolii Gimnaziale Nr. 28 Galaţi au participat: Camelia Elena Bucşă - director, reprezentantul legal al şcolii, Nineta Bărbătescu - managerul proiectului Erasmus, Gilda Chiriluţă – responsabilul privind comunicarea, Ileana  Antonescu – responsabilul privind activităţile derulate.

Participanţii la reuniune au aflat date despre sistemul de învăţământ spaniol şi despre situaţia actuală din Spania, acordând o atenţie deosebită imigraţiei şi diversităţii. De asemenea, s-au prezenta proiectele sau programele de inovare şi de îmbunătăţire desfăşurate în oraş. Profesorii au  petrecut o zi în clasă, observând acest lucru în practică şi i-au “umbrit” pe profesorii spanioli, pentru a împărtăşi bunele practici şi stilurile de predare inovatoare. Aceştia au urmat un curs de instruire "Etwinning and Twinspace". Totodată, profesorii participanţi la proiect au vizitat un centru de imigranţi, pentru a cunoaşte situaţia actuală.

De asemenea, a avut loc o întâlnire de planificare pentru a revizui lucrările realizate până în prezent şi un program de lucru pentru următoarea perioadă a proiectului.

Citit 4852 ori Ultima modificare Luni, 27 Noiembrie 2017 16:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.