Denisa Lepădatu şi cea mai tare Supradoză de dragoste

Denisa Lepădatu şi cea mai tare Supradoză de dragoste
Evaluaţi acest articol
(25 voturi)

Eleva gălăţeancă Denisa Lepădatu a susţinut un recital de poezie în cadrul evenimentului “Supradoza de dragoste”, organizat de Radio România Cultural şi Muzeul Literaturii Române din Bucureşti, dimpreună cu Clubul UNESCO-Adolescenţii şi cu sprijinul Liceului Pedagogic „Anastasia Popescu” din Bucureşti. Recitalul s-a desfăşurat sâmbătă, 25 noiembrie, în cadrul Târgului Internaţional de Carte din România - Gaudeamus. Întregul recital a fost înregistrat de Radio România Cultural şi va fi transmis publicului larg într-o emisiune viitoare.

Festivitatea a avut loc cu participarea actorilor de film şi de teatru George Mihăiţă şi Ioana Crăciunescu (deopotrivă cunoscută şi ca poetă), poetul Dan Mircea Cipariu, directorul artistic Mihai Zgondoiu, producător Anamaria Spătaru.

Cu acest prilej, a fost relansat volumul “Supradoza de dragoste” - volum conţinând cele mai frumoase poezii de dragoste ale adolescenţilor, apărut în luna mai. Antologia conţine poemele câştigătorilor Concursului Naţional de Poezie din cadrul Festivalului Adolescenţilor, la care Denisa Lepădatu a obţinut Premiul I,  fiind cea mai tânără câştigătoare din concurs.

În cadrul recitalului au fost audiate, în lectura actorilor George Mihăiţă şi Ioana Crăciunescu, dar şi în lectura creatorilor prezenţi, poemele premiate, dar și poeme inedite scrise de Denisa Lepădatu, Adela Tudose din Ploieşti, alături de bucureştenii Maria Grigore şi Adrian Tulli.

Despre performanţele literare ale Denisei Lepădatu şi numeroasele premii literare pe care le-a câştigat în ultimii ani am tot scris. Denisa este astăzi elevă la Colegiul Naţional “Vasile Alecsandri”, la clasa de matematică-informatică, ceea ce arată că un tânăr inteligent poate să împletească matematica şi literatura într-un mod firesc.

Citit 4475 ori Ultima modificare Marți, 28 Noiembrie 2017 18:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.