Acţiune ISU Galaţi - Elevii, faţă în faţă cu „supereroii” situaţiilor de urgenţă

Acţiune ISU Galaţi - Elevii, faţă în faţă cu „supereroii” situaţiilor de urgenţă
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Elevii de la Şcoala gimnazială nr.3 au avut ocazia sâmbătă, 9 decembrie, să intre în pielea unui salvator din incendii sau accidente graţie unor activităţi de informare organizate, în colaborare cu conducerea unităţii de învăţământ, de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “General Eremia Grigorescu” Galaţi. Fie că a fost vorba de autospecialele de intervenţie la incendii, echipamentele folosite pentru descarcerare, acordarea primului-ajutor sau modul practic de acţiune în situaţii de urgenţă, copiii au putut să afle câteva din „secretele” pregătirii şi îndeplinirii misiunilor ISU.

„Obiectivul principal al acestei acţiuni preventive a fost acela de a dezvolta capacitatea de înţelegere şi de apreciere a pericolelor generate de situaţiile de urgenţă (…), însuşirea unor deprinderi de bază în acordarea primului ajutor medical de urgenţă precum şi formarea spiritului de solidaritate”, ne-a explicat lt.col.Eugen Chiriţă, ofiţer de relaţii publice al ISU Galaţi.

Acţiunea de la Şcoala nr.3 face parte dintr-o campanie mai amplă a ISU Galaţi de educare şi informare prevenitivă a populaţiei. Iar după entuziasmul cu care cei mici participă la astfel de acţiuni, nu numai că vor reacţiona mai bine în cazul unei situaţii potenţial periculoase, dar n-ar fi exclus ca unii dintre ei să-şi şi dorească să devină, „când vor fi mari”, „supereroi” ce intervin în situaţii de urgenţă!

Citit 2182 ori Ultima modificare Sâmbătă, 09 Decembrie 2017 14:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.