TÂRGUL de Sfântul Andrei, cu opere ale meşterilor populari din ţară

TÂRGUL de Sfântul Andrei, cu opere ale meşterilor populari din ţară
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Tradiţionalul Târg de Sfântul Andrei, organizat de Centrul Cultural "Dunărea de Jos" (CCDJ), vine cu opere ale meşterilor populari din ţară, între 30 noiembrie şi 3 decembrie, în spaţiul generos de la Shopping City.

Târgul se înscrie în seria de evenimente ce se vor desfăşura cu ocazia Sărbătorilor Galaţiului, organizate de Primăria municipiului. "Ajuns la a XVII-a ediţie, evenimentul reuneşte meşteri populari şi artizani din toate zonele etnofolclorice", ne informează organizatorii.

Vor fi prezenţi meşteri în lemn cioplit din Vâlcea şi, de peste Prut, din Colibaşi, ceramică tradiţională de Horezu şi Braniştea, ba chiar ceramică de tip medieval, de la Baia Mare. De asemenea, meşterii aduc piese de pielărie şi cojocărie din Grumăzeşti, Neamţ, din Ruginoasa şi din Colibaşi, ţesături, ii, costume şi ştergare din Neamţ, Bistriţa, Breaza şi de la Hanu Conachi sau podoabe de la Roman. Ouăle încondeiate vin de la Moşna, Iaşi. Mierea, turta dulce şi dulceţurile aduse sunt preparate tradiţional. Vor cânta Ansamblul Folcloric "Doina Covurluiului" al CCDJ şi elevii Şcolii de Arte de aici, alături de grupuri folclorice din judeţ.

Târgul va fi deschis zilnic, între orele 10,00 şi 22.00, cu spectacole de la ora 17,00. Deschiderea: astăzi, 30 noiembrie, la ora 15,00.

Citit 6206 ori Ultima modificare Joi, 30 Noiembrie 2017 14:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.