Maşini de lux furate, vândute de bune la Galaţi

Maşini de lux furate, vândute de bune la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Zeci de gălăţeni au rămas fără maşinile străine cumpărate de la diverse persoane, după ce în privinţa autoturismelor, majoritatea de lux, au fost emise alerte de furt din mai multe state europene. Poliţiştii din Galaţi au depistat, numai în cursul anului 2017, 20 de astfel de autoturisme, unele din clasa de mijloc, dar cele mai multe limuzine de zeci de mii de euro, în privinţa cărora existau semnale că fuseseră sustrase, aduse în ţară şi înmatriculate "prin mijloace frauduloase", aşa cum susţin anchetatorii. Italia, Germania, Spania, Suedia, Danemarca şi Norvegia sunt statele de pe teritoriul cătora au fost, se pare, sustrase maşinile care au ajuns ulterior în România, unde au fost mai apoi vândute amatorilor de maşini bune, second-hand, care nu le cunoşteau, cel puţin la nivel declarativ, adevărata provenienţă. Numai în ultimele două săptămâni, două astfel de limuzine au fost recuperate de poliţiştii de la Furturi Auto.

"În luna decembrie, poliţiştii gălăţeni au recuperat două astfel de autoturisme,  în valoare de 27.000 euro şi 18.000 euro, reclamate ca fiind sustrase, primul din Germania, cel de-al doilea din Italia. Maşinile au fost ridicate din posesia deţinătorilor şi indisponibilizate, urmând ca autorităţile din cele două state să fie informate despre identificarea acestora, prin intermediul canalelor de comunicare internaţională", precizează cms. Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Poliţiştii le recomandă celor care vor să cumpere maşini aduse din străinătate să le verifice situaţia la RAR, pentru a evita situaţia în care autoturismele date în urmărire internaţională să le fie ridicate şi indisponibilizate de organele judiciare.

Citit 9120 ori Ultima modificare Joi, 14 Decembrie 2017 18:03

3 comentarii

 • postat de dorel
  Sâmbătă, 16 Decembrie 2017 02:54
  89.137.137.***
  Acum ati inteles se ce nu suntem primiti in spatiul Schengen?! Nu se pot face astfel de furturi fara complicitatea celor din anumite institutii. Asa cum cocaina nu poate trece prin vama nici masinile furate nu pot trece dar ele trec. Pe mine ma opreste daca am un litru de vin si un kil de salam dar pe astia nu ii vad.
  0
  6
  Raportează
 • postat de Galatean platitor de taxe
  Vineri, 15 Decembrie 2017 20:19
  5.13.200.***
  Sute de astfel de masini sunt in Galati, multe din ele depistate de politistii de frontiera. Sute de masini care nu au ITP ul si bineinteles radiate din circulatie, depistate tot de politistii de frontiera ! Intrebarea este pentru ce sunt platiti cei de la Furturi auto, dar cei de la Rutiera !? Dar cele care au trecut prin RAR si sunt totusi inmatriculate in tara si s -au constatat ca sunt furate din diferite tari europene, cine ar trebui sa raspunda ? Oare toti greii si cefosii astia penali care conduc astfel de bolizi, platesc impozitele si asigurarile acestor mastodonti si care nu sunt chiar de neglijat (taxele) ?
  0
  16
  Raportează
 • postat de Un sofer
  Vineri, 15 Decembrie 2017 17:37
  5.13.203.***
  Numai cocalarii isi permit sa cumpere astfel de masini bengoase
  Sigur mai sunt masini furate din occident si care circula si la ora actuala pe străzile din Galati.
  0
  10
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.