UPDATE Angajaţii CALORGAL şi-au cerut SALARIILE în stradă. Un nou PROTEST la poarta societăţii
Foto: Corina Dobre

UPDATE Angajaţii CALORGAL şi-au cerut SALARIILE în stradă. Un nou PROTEST la poarta societăţii
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

UPDATE, ora 15,00 La câteva ore de la încheierea protestului, reprezentanţii Calorgal ne-au anunţat că Primăria a făcut plata pentru lefurile oamenilor, iar astăzi sau mâine, angajaţii societăţii vor primi salariile restante. Informaţia ne-a fost confirmată de către purtătorul de cuvânt al Primăriei, Raluca Ardean.  

......................................................

După ce, vineri, au întrerupt programul de lucru pentru a merge la sediul societăţii să ceară conducerii banii care li se cuvin, luni, 18 decembrie, câteva zeci de angajaţi ai Calorgal, care provin din producţie, au protestat la poarta şi în curtea unităţii, nemulţumiţi că nu şi-au primit salariile.

„Nu ni se acordă niciun pic de respect. Noi am dus această societate şi la bine, şi la greu. Pe noi nu ne-a întrebat nimeni dacă avem sau nu avem. Nici salariul minim nu ni se asigură? Avem copii, avem facturi. Din ce trăim? Suntem aproape de al treilea salariu neluat. Eu sunt unic părinte?", ne-a spus, revoltată, una dintre angajatele Calorgal.

Salariaţii din producţie au de încasat avansul şi lichidarea pe luna noiembrie, în condiţiile în care, peste doar câteva zile, ar trebui să li se vireze în conturi şi avansul aferent lunii decembrie, în timp ce personalul TESA mai are de încasat o parte din lichidarea pe luna octombrie şi avansul şi lichidarea pe luna noiembrie. „Avem datorii, avem copii, vin sărbătorile. De ce nu încearcă reducă salariile la TESA cu 30 la sută, că tot suntem în mizerie cu toţii? Noi avem salariul minim pe economie şi lucrez în sistem de 26 de ani. Bonuri, nu. Încercăm să facem tot ce se poate, omeneşte, dar văd că nimeni nu ţine cont. Se pot compara cei de la TESA cu mine, care stau toată ziua în canal? Facem reparaţii cu flexurile noastre, cu prelungitoarele noastre. Lucrăm cu scule personale, bormaşini, dacă este nevoie. Ne tratează ca pe nişte neica nimeni. Societatea asta a fost în permanenţă o vacă de muls, salarii frumoase, multe relaţii, politică multă. Dacă stau şi mă gândesc, noi, cei de jos, ţinem societatea, nu TESA”, s-a plâns un alt salariat.

Potrivit liderului de sindicat, Cristinel Ciubotariu, aproximativ 80 la sută din angajaţii societăţii sunt remuneraţi cu salariul minim pe economie. Mai mult, oamenilor nu li se asigură echipamente şi produse igienico-sanitare. „Vin şi sărbătorile şi nu au ce pune pe masă. Întârzierea este mult prea mare pentru posibilităţile lor. Era simplu de înţeles că sistemul trebuia repornit şi ar fi trebuit asiguraţi nu doar bani pentru salarii, dar şi pentru funcţionare, deoarece nu au fost nici bani de materiale. S-au făcut cârpeli şi peticeli cu un volum foarte mare de muncă. Nu au echipamente de protecţie, materiale igienico-sanitare, nu lucrează în condiţii de siguranţă. La o lucrare, de exemplu, trebuie să meargă doi, dar de foarte multe ori merge doar unul. Mecanicii de tură sunt singuri noaptea. Avem bărbaţi, femei care trebuie să facă cinci, şase, şapte până la 12 puncte termice seara, ca să asigure sistemul, să îl echilibreze”, a spus şi liderul de sindicat.

„Băi, adunarea!”

Aşa li s-a adresat angajaţilor, luni dimineaţă, directorul general al societăţii, Marian Alexandru, o dovadă clară de lipsă de respect, spun oamenii, şi de superioritate faţă de muncitorii care asigură, zilnic, cu eforturi, buna funcţionare a sistemului centralizat de termoficare. „Vă şi reproduc: - Băi, adunarea! Veniţi toţi încoace! Ca director, manager al unei societăţi aşa se vorbeşte? A spus că merge la Primărie şi să ne luăm salariile până miercuri. Am ajuns să fim desconsideraţi în ultimul hal. Avem noi vină că am muncit, iar conducerea e aşa cum e?”, s-a plâns o angajată a Calorgal.

Citit 2795 ori Ultima modificare Luni, 18 Decembrie 2017 14:58

5 comentarii

 • postat de Dispretul suveran
  Marți, 19 Decembrie 2017 08:48
  79.115.59.***
  Cum sa nu va plateasca, macar pentru ordinele pe care le primeati ca sa scoateti giga calorimetrele din subsolurile blocurilor, sa poata calcula sefii vostrii mult mai usor consumul enorm de caldura ca sa va "intretina" si sa va plateasca salariile. Acum, daca majoritatea si-au instalat centrale, de unde bani pe salarii? O adunatura de sefi habarnisti cu cotizatia de partid la zi, partidul puterii in care vatafii se intrec in prostie.
  0
  5
  Raportează
 • postat de zz top
  Luni, 18 Decembrie 2017 18:02
  5.13.139.***
  Revenim in anii '90 pe toate planurile . Iar se striga impotriva TESA .''Noi nu gandim , noi muncim !Ar trebui sa dati afara toata TESA ,si sa lasati muncitorii sa faca : contabilitatea, salarizarea , contractarea l , controlul intern, achizitiile etc.
  3
  4
  Raportează
 • postat de ELLA
  Luni, 18 Decembrie 2017 14:36
  89.137.231.***
  De ce nu se vrea lichidarea acestui trust?Oameniierau directionati catre alta societate,nu erau lasati pe drumuri,dar sefii nu au vrut desfiintarea acestei societati caci nu mai aveau ei de unde sa mulga bani pe degeaba.Daca oamenii sint prosti,acum sa suporte consecintele.
  0
  8
  Raportează
 • postat de CICERO
  Luni, 18 Decembrie 2017 14:34
  193.230.156.***
  Toti directorii si sefii , pusi de nesimtitii politici au salariile la zi asa ca salariatii ar trebui sa mearga la primarie si sa ceara salariu de la Pucheanu , CA EI AU FACUT NUMIRI LA SOCIETATILE ACESTEA SI EI TREBUIE SA RASOUNDA. AU SCHIMBAT DE ANI BUNI DENUMIREA LA CATEVA SOCIETATI DOAR SA MAI TINA PE POST NISTE INCAPABILI NEAMURI, RUDE ETC ASEMENI SI LA APA CANAL, TRANSURB, PIATA ,BIBLIOTECA ETC.
  0
  9
  Raportează
 • postat de Radu Stefan
  Luni, 18 Decembrie 2017 10:36
  138.197.160.***
  Puteti sa verificati . Directorul Alexandru Marian este cu salariul la zi .
  2
  27
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.