O groapă cu prea multe moaşe

O groapă cu prea multe moaşe
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Săpată, încă dinainte de Crăciun, pentru înlocuirea cablului unui transformator electric, o groapă din mijlocul aleii de acces în bloc nu a fost „rezolvată” nici până astăzi, după mai mult de două săptămâni.

Situaţia ne-a fost semnalată de preşedintele Asociaţiei de proprietari nr.130, Elena Spînu, iar groapa cu pricina se găseşte în faţa blocului C2 de pe Prelungirea Traian. „Înainte de Crăciun, cei de la Electrica au venit şi au făcut săpături pentru a înlocui un cablu la un transformator. Lucrările au fost făcute chiar pe aleea de acces din faţa blocului. Au astupat ei cât de cât groapa, cu nişte pământ, după ce au terminat, dar au îngrămădit pietrele şi toate bucăţile de asfalt scoase lângă doi copaci. Bine că nu a plouat zilele acestea, că nimeni n-ar mai fi putut trece pe aici. Ştiu că, după o asemenea lucrare, amplasamentul trebuie readus la starea iniţială, aşa că am sunat la Electrica, dar mi-au spus că Primăria, nu ei, trebuie să refacă aleea. Am dat telefon şi la Primărie, dar de acolo mi s-a spus că Electrica trebuie să rezolve situaţia”, ne-a spus Elena Spînu.

Acelaşi lucru ni l-a declarat şi nouă purtătoarea de cuvânt a Primăriei Galaţi, Raluca Ardean: „Conform legii, oricine execută lucrări pe spaţiul public trebuie să readucă zona la starea iniţială”. La rândul lor, reprezentanţii Serviciului Relații Publice, Comunicare și Reclamații SDEE Muntenia Nord, SDEE Galați, ne-au răspuns următoarele: „Lucrările din zona Mazepa la care faceți referire au fost demarate în data de 22 decembrie, când echipele SDEE Galaţi au intervenit pentru remedierea avariei. Verificările pentru punerea în funcție au avut loc în intervalul 28 – 29 decembrie. Sucursala de Distribuție a Energiei Electrice Galați are încheiat un contract cu Ecosal, societate care, potrivit prevederilor contractuale, trebuie să readucă amplasamentul la starea inițială până la data de 12 ianuarie 2018”.

Culmea este că ambele părţi implicate au dreptate când spun că ceilalţi trebuie să rezolve problema: readucerea amplasamentului la starea iniţială trebuie făcută de Ecosal, care are contract cu SDEE Galaţi, dar este în subordinea Primăriei. Aşa că... Oricum, să ai termen de trei săptămâni pentru a da o mână de asfalt pe o alee pietonală pare puţin cam mult, nu credeţi?

Citit 2001 ori Ultima modificare Luni, 08 Ianuarie 2018 18:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.