Viorel Ştefan, vicepremier în Guvernul Dăncilă

Viorel Ştefan, vicepremier în Guvernul Dăncilă
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Gălăţenii vor avea din nou un reprezentant în Guvernul României, pe deputatul PSD Viorel Ştefan, care le reprezintă interesele în Parlamentul României de 22 de ani.

Potrivit HotNews.ro, politicianul a fost validat pentru funcţia de vicepremier în Guvernul Vioricăi Dăncilă. Reamintim că Viorel Ştefan a fost, în 2017, timp de şase luni, ministru de Finanţe în Guvernul condus de Sorin Grindeanu.

"Revin în Guvern. Poziţia este de vicepremier fără portofoliu, dar, în accepţiunea mea, cred că tot ce înseamnă integrarea chestiunilor cu caracter economic-financiar se va localiza într-un fel sau altul în responsabilităţile mele. E o discuţie care abia începe şi, cu siguranţă, până se parcurg procedurile parlamentare, până ne instalăm, o să fie foarte clară fişa postului", a declarat Viorel Ştefan la finalul şedinţei Comitetului Executiv Naţional al PSD, potrivit Agerpres. Politicianul este convins că îi va folosi în acest mandat experienţa din mandatul de ministru al Finanţelor în Guvernul Grindeanu.

Aşa cum aţi mai putut citi în ziarul "Viaţa liberă", Viorel Ştefan este cel mai experimentat dintre toţi parlamentarii gălăţeni: a avut trei mandate de senator (1996-2008), şi se află la al treilea mandat de deputat. În cei 22 de ani de Parlament, Viorel Ştefan a deţinut funcţii importante: preşedinte al Comisiei de buget finanţe din Senat (2000-2004), vicepreşedinte al aceleiaşi comisii (2004-2008) şi preşedinte al Comisiei pentru buget, finanţe şi bănci din Camera Deputaţilor (din 2014).

Născut pe 26 iulie 1954, la Mitoc, judeţul Botoşani, Viorel Ştefan şi-a început cariera în 1980, ca economist la Întreprinderea de Navigaţie Fluvială Navrom Galaţi. În 1991, a devenit director general al Companiei de Navigaţie Fluvială Română Navrom SA Galaţi, apoi, din 1996 până în 2002, a fost preşedinte al Consiliului de Administraţie al companiei Navrom.

Este doctor în Economie la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi şi a fost decorat cu Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Cavaler.

Citit 3530 ori Ultima modificare Vineri, 26 Ianuarie 2018 16:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.