"Băieţii deştepţi" de la G-uri au fost prinşi

"Băieţii deştepţi" de la G-uri au fost prinşi
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Raidul comun pe care l-au făcut Electrica Galaţi, Poliţia şi Jandarmeria la G-urile din Micro 19, ale cărui rezultate le-aţi putut afla din ziarul nostru de ieri - VEZI AICI DETALII, a arătat încă o dată că, atunci când se apucă de furat, românii o fac cu spirit de răspundere.

"În cartierul Micro 19, locuitori din imobilele G folosesc instalaţii improvizate cu ajutorul cărora se conectează ilegal la reţea, existând în permanenţă riscul de incendiu şi electrocutare. În perioada anotimpurilor reci, mai ales în timpul nopţii s-a constatat o creştere a numărului de consumatori racordaţi ilegal, care folosesc receptoare de puteri mari, utilizate în special pentru consumul casnic. Toate aceste branşamente ilegale implică un risc major de electrocutare pentru populaţia din zonă, conduc la apariţia factorilor cu un efect negativ în asigurarea standardului de performanţă pentru distribuţia energiei electrice, produc pierderi de energie distribuită, afectează consumul propriu tehnologic şi au un impact negativ din punct de vedere economic. Aceste intervenţii neautorizate asupra reţelelor de distribuţie a energiei electrice duc la supraconsum şi sunt, de cele mai multe ori, cauza apariţiei unor deranjamente colective. Din această cauză sunt afectaţi şi cetăţenii de bună credinţă, care respectă legislaţia în vigoare", afirmă Electrica Galaţi, într-un comunicat.

Controalele au scos la iveală nu numai furturi, ci şi distrugeri. "Au fost găsite firide vandalizate prin distrugerea sistemelor de închidere şi inserarea unor chei fixe, fier beton sau platbandă în locul siguranţelor calibrate, prevăzute cu un anumit consum reglementat prin avizul tehnic de racordare. De asemenea, au fost depistate persoane care au folosit metode artizanale de ocolire a măsurării întregii cantităţi de energie, atât prin intervenţii asupra contoarelor, cât şi prin conectarea directă în cazul persoanelor cu contracte de energie electrică reziliate şi ale căror contoare au fost preluate de lucrătorii SDEE Muntenia Nord", se spune în comunicatul citat.

În urma verificărilor efectuate în cele aproximativ 600 de locuri de consum, au fost deconectate 40 de locuinţe branşate ilegal, pentru care se continuă verificările, iar poliţiştii au întocmi zece dosare de cercetare penală.

Electrica Galaţi mai precizează că în toate cazurile în care există suspiciunea de sustragere a energiei electrice sunt sesizate organele de cercetare penală, iar SDEE Muntenia Nord se constituie parte civilă în instanţă pentru recuperarea întregului prejudiciu (energie electrică plus costurile branşamentelor deteriorate).

Citit 4770 ori Ultima modificare Vineri, 02 Februarie 2018 01:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.