Clubul Oţelul şi-a respectat promisiunea!

Clubul Oţelul şi-a respectat promisiunea!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Visul lui Silviu Haivas s-a împlinit ieri * Tatăl lui Ionuţ şi al lui Florin a plecat ieri din râpă, fără să se uite în urmă * Acum locuieşte, datorită echipei de fotbal Oţelul, cu ambii copii într-un apartament cu două camere, complet mobilat şi utilat * El va şi lucra la Oţelul * De astăzi, Ionuţ, fiul cel mare, începe antrenamentele de fotbal *

Tatăl al cărui devotament faţă de copiii săi a mişcat inimile multora dintre dumneavoastră, cititorii noştri, a părăsit definitiv, ieri dimineaţă, râpa care i-a fost adăpost în ultimii ani. Nu s-a uitat în urmă la sărăcia în care s-a chinuit atâta timp, a privit cu inima deschisă şi cu speranţă doar în viitor.  

Puţin după ora 11, cu Florin (fiul cel mic) în braţe, Silviu Haivas a trecut pragul apartamentul în care clubul Oţelul i-a oferit ocazia de a locui de acum încolo. Şi de a se pune pe picioare, pentru că o perioadă îi vor plăti inclusiv cheltuielile cu acest apartament.

Îl aşteptau aici binefăcătorii săi: directorul general al Oţelului, Marius Stan, antrenorul echipei, Dorinel Munteanu şi căpitanul roş-alb-albaştrilor, Gabriel Paraschiv.

O casă cu de toate

Mai întâi, directorul grupării gălăţene de fotbal i-a arătat lui Silviu apartamentul proaspăt renovat şi complet mobilat şi utilat în care clubul îi oferă şansa de a locui. Din hol s-a trecut în sufragerie, unde familia are, pe lângă mobilier, şi un televizor.

Tot aici, în şifonier, aşteptau şi haine noi, pentru tată şi pentru cei doi copii. Singurul care nu a luat parte la marea bucurie a fost fiul cel mare al lui Silviu, Ionuţ, în vârstă de şase ani, care urma să fie externat în câteva ore de la Spitalul Clinic de Urgenţă Galaţi, unde a ajuns din cauza unui accident petrecut în râpă.

Miracolul jucăriilor din pluş

Din sufragerie s-a trecut în camera celor mici, cu mobilă şi lenjerie adaptată vârstei lor. Aici, atât antrenorul cât şi căpitanul oţelarilor au început să-i explice lui Florin că toate jucării de pluş din casă sunt ale lui şi ale fratelui său, Ionuţ. „Cum adică?” a întrebat, nedumerit, Florin, care nu prea îndrăznea să se despartă de tatăl lui.

E drept, cel mic nu mai văzuse niciodată atâtea jucării la un loc. S-a bucurat şi atunci când antrenorul Oţelului l-a ridicat în braţe, dar şi când a văzut că nimeni nu-l grăbeşte să plece din noul cămin.

Prima baie adevărată

Alăturată spaţiului dedicat copiilor, camera de baie a  apartamentului, de asemenea renovată şi utilată, va fi locul în care Florin va putea face, la patru ani şi jumătate, prima lui baie adevărată. Până acum tatăl său n-a avut altă posibilitate decât să îl îmbăieze într-o balie, în adăpostul improvizat în care l-a crescut.

Bucătăria are, de asemenea, toate dotările necesare. Când a văzut în ce condiţii le va găti de acum încolo copiilor săi, Silviu a dat, aproape neîncrezător, din cap: „Niciodată nu m-am gândit că o să fie aşa frumos!”, a murmurat bărbatul, uitându-se recunoscător către cei care i-au schimbat viaţa.

Noua lor viaţă a început ieri

De mâine, Silviu Haivas va lucra la curăţenie, la clubul Oţelul. Şi tot mâine dimineaţă, Ionuţ, complet refăcut după ce o maşină l-a accidentat, în urmă cu câteva săptămâni, va păşi pentru prima oară pe un teren de fotbal adevărat şi va începe antrenamentele. Oţelarii vor să scoată fotbalist, nu glumă, din el!

În cele din urmă, Silviu a primit cheia apartamentului, iar directorul Marius Stan, alături de antrenorul şi căpitanul Oţelului s-au retras. A rămas în apartament un tată fericit şi încă uluit, cu fiul său cel mic, în aşteptarea orei la care îl vor putea externa şi pe Ionuţ. Doar ei şi viaţa lor cea nouă, care a început ieri.

Citit 1917 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.