Două noi cazuri de gripă au fost confirmate

Două noi cazuri de gripă au fost confirmate
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Alte două cazuri de gripă au fost confirmate în judeţul Galaţi, în ultimele zile. Este vorba despre două femei, de 25 şi 67 de ani. "În cazul tinerei de 25 de ani, vorbim de un virus gripal de tip AH1, în vreme ce, în cazul celei de-a doua paciente, este vorba despre tulpina B", a precizat Liliana Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi.

Pe parcursul acestei ierni, în judeţul Galaţi au fost confirmate nouă cazuri de gripă, şapte cu virus gripal de tip B, unul cu tulpina AH1, iar ultimul cu tulpina AH3. Din păcate, o pacientă în vârstă de 60 de ani a murit vinerea trecută, 9 februarie, în secţia Terapie Intensivă a Spitalului Clinic de Urgenţă Galaţi.

Gripa nu este periculoasă atât prin ea însăşi, cât prin complicaţiile pe care le poate provoca în cazul persoanelor încadrate în categoriile de risc, respectiv femeile însărcinate, persoanele în vârstă şi bolnavii cronici, precum şi personalul medical, prin natura meseriei. Medicii atrag atenţia că vaccinarea este singura metodă eficientă de prevenire a gripei. Persoanele la risc pot beneficia de imunizare gratuită, la cabinetul medicului de familie.

AFLĂ care sunt simptomele după care recunoşti gripa - CLICK AICI

Citit 2342 ori Ultima modificare Joi, 22 Februarie 2018 03:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.