Comemorarea victimelor luptei anticomuniste de la Chişinău

Comemorarea victimelor luptei anticomuniste de la Chişinău
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Peste 40 de tineri, studenţi din Republica Moldova care învaţă la Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, s-au întâlnit miercuri seară, la ora 20, în Grădina Publică, pentru comemorarea evenimentelor petrecute în 7 aprilie, în Republica Moldova.

La şase luni de când cei de peste Prut îşi cereau în stradă dreptul la o viaţă normală, studenţii basarabeni s-au întâlnit în apropierea fântânii arteziene din parc, acelaşi loc în care, la începutul lunii aprilie, s-au adunat pentru prima oară, în semn de solidaritate cu tinerii din Moldova care protestau împotriva regimului comunist.

De această dată, ei au alcătuit din lumânări aprinse mesajul “Ne pasă” şi au  păstrat şi un moment de reculegere în memoria celor care şi-au pierdut viaţa în acele confruntări.

„Le suntem recunoscători tinerilor care au făcut practic istorie pentru noi, ne-au făcut să avem mai mult curaj, să fim mai optimişti. Nu am putut să fim atunci acolo, însă sufleteşte am fost tot timpul alături de ei”.

„Din păcate atunci au murit oameni, asta nu trebuia să se întâmple. Acum lucrurile sunt altele şi merg spre bine. Tinerii au spus ce au avut de spus, nu a mai fost nevoie să tăcem sau să ni se închidă gurile, ca de obicei”.

„Nu credeam că vom fi în stare să schimbăm ceva, dar iată că datorită tinerilor care au ieşit atunci în stradă acum avem mai mult curaj şi nu mai putem fi intimidaţi", a declarat în timpul acţiunii Svetlana Popescu, preşedintele Ligii Studenţilor Basarabeni de la Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi.

Citit 668 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.