Infernul se întoarce - „Clubul Dante”

Infernul se întoarce - „Clubul Dante”
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

* Bestseller publicat în 40 de ţări, la pachet cu „Viaţa libera” *

Un thriller istoric captivant şi un imn închinat perenităţii operei lui Dante. Boston, 1865. Un judecător pe care viermii îl mănâcă de viu. Un preot îngropat cu capul în jos şi cu picioarele în flăcări. Şi lista continuă.

Asasinate inspirate de poetul toscan

Crimele sunt comise chiar atunci când Henry Wadsworth Longfellow se pregăteşte să ofere Americii prima tălmăcire în engleză a Divinei Comedii de Dante Alighieri. Şi nu e o coincidenţă. Asasinatele par a fi inspirate din Infernul marelui poet toscan.

Poliţia e neputincioasă. Presa cere un vinovat. Longfellow şi prietenii săi - Clubul Dante - sunt obligaţi să părăsească salonul literar şi să bată la porţile iadului. Cine a păcătuit nu poate fi sigur că va scăpa cu viaţă.

„…trase aer în piept”

„Când paracliserul auzi ţipătul, parcă trecuseră numai câteva minute de când începuse să scrie. Zgomotul venise de nicăieri şi totuşi era limpede că se auzise de undeva din biserică”.

„Apoi, aproape inexplicabil, gândindu-se la morţii de mult îngropaţi, Gregg îşi lipi urechea de uşa de ardezie care deschidea calea spre criptele şi catacombele întunecoase ale bisericii”.

„În mod remarcabil, deşi se stinsese de-acum, sunetul părea că reverberează încă în neantul de dincolo de uşă. Paracliserul desprinse de la cingătoare inelul de chei şi descuie, aşa cum făcuse şi pentru Talbot. Trase aer în piept şi intră”.

Divinul Club

Să ne întoarcem la „Clubul Dante”. Ficţiunea romanului este construită în jurul faptului - riguros din punct de vedere istoric - că poetul naţional al Americii de secol XIX, Longfellow, a dat prima traducere made în USA a „Divinei Comedii”.

Dacă pe piaţă găsiţi „Clubul Dante” la respectabilul preţ de 29,90 de lei, cu „Viaţa liberă” de luni vă veţi putea achiziţiona cea mai thrilling lectură cu un preţ sprinţar de 8,5 lei, cu ziar cu tot!

Citit 2573 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.