UPDATE | Podul peste pârâul Găunoasa, prăbuşit cu tot cu drum, va fi reconstruit

UPDATE | Podul peste pârâul Găunoasa, prăbuşit cu tot cu drum, va fi reconstruit
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

UPDATE, 2 aprilie 2018 | Podul peste pârâul Găunoasa, prăbuşit, la jumătatea lunii martie, din cauza căruia traficul a fost închis pe DJ 251G între localităţile Valea Mărului şi Măcişeni, va fi reconstruit cu bani de la Consiliul Judeţean (CJ).

Autorităţile au alocat peste 1,5 milioane de lei pentru refacerea podului, iar contractul de lucrări va fi scos, în curând, la licitaţie, a anunţat preşedintele CJ, Costel Fotea. Potrivit proiectului votat de consilierii judeţeni, în şedinţa de săptămâna trecută, autorităţile vor construi un pod nou din beton armat „pentru asigurarea continuităţii transportului pe DJ 251G, peste pârâul Valea Găunoasa, podul existent, deteriorat ireversibil, urmând a fi desfiinţat”.

Pe lângă reconstrucţia de la zero a podului, autorităţile vor comanda lucrări de refacere a sistematizării verticale a terenului, de refacere a zonei aferente podului, precum şi lucrări de calibrare a albiei, de consolidare şi de apărare a malurilor pârâului, în zona viitorului pod.

Reamintim că, de la jumătatea lunii martie, circulaţia este închisă pe DJ 251G, între localităţile Valea Mărului şi Măcişeni, din cauza prăbuşirii podului. Autorităţile au deviat traficul pe o rută ocolitoare, în aşa fel încât sătenii să nu rămână izolaţi.

(Corina Dobre)


POD SURPAT între Valea Mărului şi Măcişeni. Care a fost cauza | Consiliul Judeţean Galaţi a anunţat, duminică dimineaţă, 18 martie 2018, că podul de peste pârâul Găunoasa, de pe drumul judeţean 251G, care leagă localităţile Valea Mărului şi Măcişeni, a fost afectat de o surpare de teren.

La faţa locului s-au deplasat echipe de la Consiliul Judeţean Galaţi pentru a constata ce s-a întâmplat şi pentru a dispune măsurile care se impun.

Conform primarului din Valea Mărului, Florin Virgil Doca, podul, cu o lungime de trei metri, are o vechime de peste 60 de ani şi urma să intre în reabilitare, lucrările urmând să înceapă chiar de astăzi, după ce a fost afectat de inundaţiile din 2016. Se pare că traficul în zonă nu era foarte intens, dar s-a decis închiderea circulaţiei, fiind amenajată o variantă ocolitoare provizorie, la o distanţă de aproximativ patru metri de pod.

Se vor realiza expertize tehnice, pe baza cărora se va identifica soluţia cea mai bună şi mai rapidă de refacere a podului, cel mai probabil urmând ca podul vechi să fie demolat şi construit unul nou.

(Teodora Miron)

Citit 4549 ori Ultima modificare Luni, 02 Aprilie 2018 17:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.