Case din Galaţi, sparte de profesionişti

Case din Galaţi, sparte de profesionişti
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Mai puţin de zece zile au fost suficiente pentru ca o bandă de hoţi veniţi din Ardeal şi bine unşi într-ale meseriei să dea nouă lovituri în locuinţe din diferite zone ale Galaţiului, de unde au plecat cu prăzi impresionante.

Atacurile s-au petrecut în intervalul 15-24 martie, infractorii alegându-şi cu grijă apartamentele la care se deplasau cu taxiul şi în care intrau în intervalul orar 12,00 - 16,00, descuind uşa cu un dispozitiv care imită la perfecţie cheia de yală. Odată pătrunşi în locuinţe, se orientau cu atenţie spre locurile unde ar fi putut exista bani, fără a răvăşi celelalte lucruri. După ce furau, părăseau locuinţele, încuind uşile cu acelaşi instrument. În această manieră, au "colectat" 12.000 de euro şi 52.000 de lei. Sfârşitul aventurii a avut loc sâmbătă, 24 martie, imediat după o spargere la un apartament din centrul oraşului, de unde plecaseră cu o pradă însemnată. Nu aveau de unde să ştie că poliţiştii erau pe urmele lor.

"Cu ocazia flagrantului, poliţiştii au blocat în trafic autoturismul pe care trei bărbaţi cu vârste cuprinse între 25 şi 39 ani, toţi din municipiul Târgu Mureş, l-au folosit pentru a se deplasa de la locul faptei. Asupra lor au fost găsite sumele de 8.900 de lei şi 250 de euro, bani sustraşi cu puţin timp înainte, dintr-un apartament al unui bloc situat pe strada Traian", precizează cms. Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Cei trei au fost reţinuţi şi prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă. În faţa judecătorilor, au recunoscut doar trei dintre fapte, dar asta nu i-a convins pe magistraţi, care au admis propunererea procurorilor şi i-au trimis pe hoţi după gratii, pentru următoarele 30 de zile.

Citit 15783 ori Ultima modificare Luni, 26 Martie 2018 20:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.