Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
2 comentarii

Avem şanse mari ca, de Florii, Faleza inferioară să fie, chiar şi parţial, sub apă! 27 de centimetri mai despărţeau Dunărea de cota de inundaţie, luni, 26 martie. Apa fluviului măsura, la Galaţi, 573 de centimetri, cu zece mai mult decât în ziua precedentă, iar nivelul continua să crească, bătând în buza arterei pietonale a Falezei. Asta presupune că, în contextul unei creşteri proporţionale în următoarele zile, până duminică vor fi depăşite cotele, iar plimbarea pe faleză va deveni, cel puţin pe alocuri, o mică aventură. Cât priveşte terasele plutitoare de pe mal, acestea duceau ieri o luptă grea cu apele crescute, dar şi cu gunoaiele aduse de valuri. Accesul pe acestea este imposibil din cauză că pasarelele au fost inundate şi sunt şanse extrem de mici să redevină funcţionale în următoarea perioadă.

Controale la firme

20 de agenţi economici riverani Dunării şi expuşi pericolului de a se lupta, la propriu, cu apele crescute, au fost controlaţi zilele trecute de reprezentanţii ISU Galaţi. "S-a verificat capacitatea agenţilor economici, care desfăşoară diferite tipuri de activităţi, de a-şi lua măsuri împotriva inundaţiilor şi de a limita pagubele. În toate cazurile, s-a constatat că agenţii şi-au luat măsurile legale", a precizat lt. col. Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi.

Citit 1849 ori Ultima modificare Luni, 26 Martie 2018 21:23

2 comentarii

 • postat de Caţavencu Marți, 27 Martie 2018 11:58 81.12.149.*** Link la comentariu
  0
  4

  Şi uite aşa, dacă banii oferiţi de Primărie pentru organizarea Festivalului Scrumbiei la Galaţi se duceau pe apa Sâmbetei, acum se vor duce la propriu... pe apa Dunării!
  P.S. Dar tot în contul firmei PRAF MEDIA srl, desigur! ;)

  Raportează
 • postat de Teea Marți, 27 Martie 2018 07:29 193.230.156.*** Link la comentariu
  0
  4

  "Avem şanse mari ca, de Florii, Faleza inferioară să fie, chiar şi parţial, sub apă! "

  ȘÁNSĂ, șanse, s. f. Circumstanță favorabilă, posibilitate de reușită, de succes; noroc. ♦ (La pl.) sorți. – Din fr. chance.

  sursa: DEX '98 (1998).

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.