Sunteţi aşteptaţi la MUZEUL SATULUI de la Gârboavele

Sunteţi aşteptaţi la MUZEUL SATULUI de la Gârboavele
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Muzeul Satului, situat în Pădurea Gârboavele, şi-a deschis duminică porţile pentru un nou sezon de vizitare! Sute de gălăţeni au petrecut o zi minunată în vatra satului de altădată, cu dans şi voie bună, într-o atmosferă de sărbătoare susţinută de Ansamblul "Doina Covurluiului” al Centrului Cultural "Dunărea de Jos”.

Spectacolul folcloric a fost încheiat de tinerii talentaţi în ale cântului şi jocului autentic din comuna Cuza Vodă, judeţul Galaţi. Cei prezenţi au încins o horă tradiţională sărbătorind astfel "Ziua Internaţională a Dansului”.

Timp de trei zile, în perioada 29 aprilie - 1 mai, vizitatorii se vor bucura de spectacole folclorice autentice, cu muzică şi dans, susţinute de Ansamblul folcloric "Doina Covurluiului” şi de elevii claselor de folclor din cadrul Şcolii de Arte a Centrului Cultural "Dunărea de Jos". Muzeul Satului "Petru Caraman” şi Muzeul Zonei Pescăreşti din judeţul Galaţi reconstituie, conservă şi promovează elemente de patrimoniu cu specific zonal şi pescăresc din Lunca Prutului Inferior - Dunărea Inferioară şi au fost construite în urma unor proiecte transfrontaliere.

Muzeul Satului poate fi vizitat la sfârşit de săptămână, de vineri până duminică, între orele 10,00- 16,00, intrarea fiind liberă. Acesta reconstituie pe 1,36 ha, sub aspect etnografic tipul de locuinţă specific zonei noastre şi valorifică aspecte ale vieţii satelor de pe ambele maluri ale Prutului, din sudul Moldovei şi Basarabia. Arhitectura locuinţelor corespunde sfârşitului sec. XVIII – începutul sec. XIX, un rol important în reconstituirea acestora având cercetările întreprinse de cunoscutul etnolog Eugen Holban şi de membrii Serviciului Cercetare, Conservare şi Valorificare a Creaţiei şi Tradiţiei Populare din cadrul Centrului Cultural „Dunărea de Jos". Muzeul „Zonei Pescăreşti din judeţul Galaţi” reconstituie tipul de locuinţă specific Zonei Etnografice Covurlui Nord şi a Zonei Etnografice Galaţi. Aici puteţi vedea, pe lângă gospodării tradiţionale (locuinţe şi anexe), o cherhana, un iaz şi un pavilion pentru desfăşurarea de activităţi culturale în aer liber.

Citit 9378 ori Ultima modificare Luni, 30 Aprilie 2018 18:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.