CĂPUȘELE atacă pe bandă rulantă. Dezinsecţia trebuia făcută mai devreme

CĂPUȘELE atacă pe bandă rulantă. Dezinsecţia trebuia făcută mai devreme
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Ieşitul la iarbă verde sau chiar o banală plimbare prin parc sunt veritabile aventuri pentru gălăţeni, din cauza insectelor. Aproape o sută de persoane, de cele mai diverse vârste, au ajuns în ultima lună la spital după ce au fost muşcate de căpuşe, micile vietăţi care pot declanşa boala Lyme. Asta în ciuda faptului că, susţin autorităţile sanitare din Galaţi, cei responsabili cu dezinsecţia au fost avertizaţi încă de la începutul lunii aprilie să stropească pentru a stârpi periculoasele insecte.

"Încă din luna aprilie, Direcţia de Sănătate Publică a notificat toate primăriile din judeţul Galaţi cu privire la actualizarea planului de combatere a vectorilor, măsură care are ca scop eliminarea, limitarea focarelor de insecte, inclusiv a căpuşelor", a precizat LIliana iordăchescu, purtătorul de cuvânt al DSP Galaţi.

Dinamica prezentării la camerele de gardă arată că prezenţa şi atacurile insectelor  în zonele verzi au atins rangul de fenomen. În perioada 1 - 29 aprilie au fost, oficial, muşcate 88 de persoane, aproape jumătate fiind raportate în ultima săptămână a lunii care s-a încheiat.

Citit 2431 ori Ultima modificare Miercuri, 02 Mai 2018 18:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.