Sfântul Ardealului, în mijlocul unui SCANDAL

Sfântul Ardealului, în mijlocul unui SCANDAL
Icoane cu Arsenie Boca, comercializate fără drept
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Arădeanul care deţine drepturile asupra imaginii lui Arsenie Boca pe teritoriul României a somat sute de societăţi comerciale din ţară, inclusiv magazine ale cultelor religioase, dar şi Mănăstirea Prislop, cerând să nu mai comercializeze fără licenţă produse pe care se află chipul fostului stareţ. Bărbatul spune că în acest moment toate icoanele, suvenirurile sau celelalte produse care folosesc numele sau imaginea lui Arsenie Boca sunt vândute ilegal în România, potrivit Ziare.com.

Daniel Gheorghe, din Arad, are 24 de ani şi este instructor de aikido, iar anul trecut a reuşit să contacteze compania engleză care a înregistrat marca "Părintele Arsenie Boca" la Oficiul European de Proprietate Intelectuală, obţinând licenţa pentru folosirea mărcii pe teritoriul României. Compania engleză aparţine unui cetăţean ungar pe care arădeanul l-a contactat prin avocatul său.

Şi Biserica are nevoie de licenţă

Arădeanul a declarat, ieri, că, imediat ce a obţinut licenţa, a început demersuri pentru oprirea de la vânzare a produselor "neconforme". „În acest moment, deţinătoarea mărcii este compania englezească Additional Worldwide Care Service LTD, iar pe teritoriul României sunt singurul licenţiat. De mai mult de jumătate de an avem discuţii cu producătorii obiectelor de cult care au imprimată imaginea lui Arsenie Boca, dar nu s-au finalizat cu niciun rezultat. Se vând în continuare ilegal, ceea ce înseamnă contrabandă. Împreună cu avocatul care reprezintă firma mea, vom face demersuri împotriva acestor societăţi. Până acum am transmis înştiinţări la sute de firme”, a spus Daniel Gheorghe, citat de Ziare.com. El a declarat că a fost somată inclusiv Mănăstirea Prislop, unde este înmormântat Arsenie Boca, să nu mai folosească imaginea acestuia în scopuri comerciale, afirmând că în acest moment „toate produsele cu însemnele mărcii industriale vândute în România sunt neconforme”.

Miercuri, poliţiştii au descins la un magazin din centrul Aradului, confiscând zeci de obiecte de cult, majoritatea icoane cu Arsenie Boca şi cărţi despre viaţa acestuia.

Reacţia Episcopiei Devei

Episcopia Devei şi Hunedoarei spune va milita pentru apărarea imaginii şi numelui părintelui Arsenie Boca, supranumit de credincioşi "Sfântul Ardealului", informează Agerpres. Purtătorul de cuvânt al Episcopiei Devei şi Hunedoarei, părintele Gabriel Miricescu, a declarat pentru agenţia de ştiri că părintele Arsenie Boca este o personalitate duhovnicească şi nu poate fi asumat ca un brand, demersul firmei străine fiind catalogat ca o chestiune "total deplasată".

Citit 1722 ori Ultima modificare Sâmbătă, 12 Mai 2018 00:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.