Afaceri periculoase cu substanţe toxice

Afaceri periculoase cu substanţe toxice
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Zeci de firme din Galaţi care se ocupă cu comercializarea produselor fitosanitare au fost găsite în neregulă, la ultimele controale făcute de poliţiştii de la Arme. 25 de societăţi comerciale, de pe întreg cuprinsul judeţului, au făcut obiectul verificărilor, care au relevat faptul că administratorii nu respectă legea în ceea ce priveşte depozitarea substanţelor, care trebuie făcută în condiţii speciale, sau pentru distrugerea deşeurilor toxice, ce pot pune în pericol sănătatea oamenilor şi mediul înconjurător.

"Poliţiştii au constatat 26 de infracţiuni, dintre care 12 de neluare a măsurilor de eliminare totală a substanţelor şi preparatelor periculoase, devenite deşeuri, zece de nerespectare a obligaţiei de depozitare a îngrăşămintelor chimice şi a produselor de protecţia plantelor şi patru infracţiuni de trafic de produse şi substanţe toxice", precizează cms. şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Trei prestatori de servicii fitosanitare au fost amendaţi cu 6.000 de lei, pentru că nu au returnat ambalajele produselor folosite către producători, şi au fost confiscate, în vederea distrugerii, peste 800 de litri şi aproape 250 de tablete destinate stârpirii dăunătorilor.

Citit 4249 ori Ultima modificare Vineri, 18 Mai 2018 00:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.