Peste 40 de gălăţeni au fost muşcaţi de căpuşe

Peste 40 de gălăţeni au fost muşcaţi de căpuşe
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Căpuşele continuă să le dea bătăi de cap gălăţenilor, 46 de persoane ajungând la spital, în săptămâna 14-20 mai, după ce au fost muşcaţi de periculoasele insecte. Numărul total al muşcăturilor raportate oficial în judeţul Galaţi a ajuns la 249. Deşi nu este dureroasă, muşcătura de căpuşă poate provoca numeroase afecţiuni, printre care şi boala Lyme.

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, numărul muşcăturilor este într-o uşoară creştere faţă de săptămâna trecută. Din fericire, până în prezent, nu au fost semnalate suspiciuni de boală Lyme. Cei mai mulţi gălăţeni care au depistat micile insecte înfipte în piele au mers la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalul Judeţean Galaţi, unde insectele au fost scoase. Apoi, pacienţii au fost trimişi la Spitalul de Boli Infecţioase, pentru prescrierea unui tratament preventiv împotriva bolii Lyme.

Dacă mergeţi în natură, nu vă aşezaţi direct pe iarbă. Purtaţi haine în culori deschise şi cu mâneci lungi, încălţăminte adecvată şi folosiţi spray-uri protectoare.

Citit 1443 ori Ultima modificare Miercuri, 23 Mai 2018 17:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.