Distracție și voie bună la ziua comunei Tulucești | FOTO
Foto: Teodora Miron

Distracție și voie bună la ziua comunei Tulucești | FOTO
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)
Ziua de Rusalii a fost una specială pentru localnicii din comuna Tulucești. Și asta pentru că marea sărbătoare a coincis cu ziua comunei. Devenit deja o tradiție, fiind la a zecea ediție, evenimentul intitulat ”Sărbătoare la Brateș” a atras sute de persoane dornice de distracție. Cel care a dat tonul distracției a fost chiar edilul comunei, Petrică Bratu, care, la ora 17,00, așa cum era anunțat, a urcat pe scenă pentru a le ura bun venit tuturor, dar și pentru a prezenta, pe scurt, tradiţia pescărească a locului, dar și proiectele încheiate și cele aflate în desfășurare. Alături i-au stat atât vice-primarul localității, cât și președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea.

Îniante însă de a le ura distracție plăcută localnicilor, Petrică Bratu i-a invitat pe toți cei prezenți la inaugurarea unui muzeu. ”Astăzi inaugurăm colecția etnografică Amelian Chirilă. Veți găsi în această colecție mărturii ale vechimii localității noastre, unelte de lucru, obiecte tradiționale colecționate de-a lungul timpului prin grija învățătorului Amelian Chirilă. Vă invit să îl vizitați și să vă bucurați de aceste colecții minunate”, a explicat Petrică Bratu.

După inugurarea muzeului, primarul și invitații speciali, printre care s-au numărat și parlamentarii Lucreția Roșca și Marius Mărgărit, au participat la un moment festiv foarte emoționant. 12 cupluri din comuna Tulucești, care au împlinit 50 de ani de căsătorie, au fost premiate și felicitate în numele întregii comunități din care fac parte.

În timp ce cuplurile erau premiate, pe scena din fața Căminului Cultural a început distracția. Amfitrion a fost actorul Paul Buța, care a avut grijă să îi binedispună pe spectatori. Pe scenă, au urcat, pe rând, copii talentați din comună, acompaniați de Ansamblul Folcloric ”Doina Covurluiului”, și cântăreți de muzică populară, printre care s-au numărat Nicușor Micșoniu și Marina Haiducu’. Probabil cel mai apreciat moment al serii a fost cel al recitalului Laurei Lavric, binecunoscută interpretă de muzică populară, iubită nu doar în Moldova, ci în întreaga țară.

Întregul eveniment, organiat ca la carte, a atras sute de persoane dornice de distracție, nu doar din Tulucești, ci și din comunele învecinate, iar distracția a fost la ea acasă, ca de fiecare data când se sărbătorește ziua comunei.

Citit 5375 ori Ultima modificare Duminică, 27 Mai 2018 20:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.