Poliţiştii locali au sărbătorit de ziua instituției

Poliţiştii locali au sărbătorit de ziua instituției
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Duminică, în întreaga țară, poliţiştii locali au sărbătorit ziua instituţiei la care lucrează. Cu această ocazie, în Anul Centenarului, la Galaţi Ziua Poliţiei Locale a fost  marcată printr-un eveniment de gală, care a avut loc în sala Teatrului Naţional de Operă şi Operetă “Nae Leonard”.

La această manifestare, conducerea Poliţiei Locale Galaţi a acordat mai multe diplome de merit, a premiat poliţistul anului, dar şi cea mai bună structură operativă. În acest an, printre invitaţi s-au numărat şi reprezentanţii Raionului Cahul, Republica Moldova. Tot pe scena Teatrului Naţional de Operă şi Operetă “Nae Leonard”, cei mai buni sportivi, participanţi la „Cupa Poliţiei Locale”, au fost recompensaţi cu diplome, cupe şi medalii.

Finalul evenimentului a aparţinut solistei de muzică populară Viorica Macovei, care a interpretat Imnul Centenarului la Ziua Poliţiei Locale.

Pe parcursul lunii mai, instituţia de ordine publică de la nivelul municipiului Galaţi a organizat o serie de manifestări pentru a marca Anul Centenarului. După lansarea Programului de măsuri “Estival 2018”, a urmat o acţiune de ecologizare desfăşurată pe Faleza Dunării la care au participat, pe lângă poliţiştii locali, şi elevii Liceului Teoretic “Emil Racoviţă” – specializarea Știinţe ale naturii. Un alt eveniment prins în calendarul manifestărilor derulate în Anul Centenarului a fost “Cupa presei la tir”, competiţie la care subsemnata şi Ionuţ Mocanu, operator imagine la Digi24, au ocupat cea mai înaltă treaptă a podiumului.

De asemenea, forţele operative ale Poliţiei Locale Galaţi au desfăşurat, pe esplanada de la Sala Sporturilor, o serie de exerciţii demonstrative la care au participat peste 500 de elevi. Cu acest prilej, în funcţie de vârstă, elevii au avut ocazia să urce în autospeciale, să vadă parte din dotarea Poliţiei Locale, să încerce un traseu special pregătit de forţele de intervenţie rapidă sau să tragă la ţintă. Cel mai aşteptat şi apreciat moment a fost cu siguranţă cel al poliţiştilor locali de la Intervenţie Rapidă care şi-au arătat forţa, îndemânarea şi priceperea.

Tot cu ocazia Zilei Poliţiei Locale, la sediul central al instituţiei, a avut loc dezvelirea basoreliefurilor reprezentând personalităţi româneşti care au contribuit la formarea poporului român, donate de Asociaţia „Frontiera Gălăţeană”. La finele săptămânii trecute a fost dezvelită şi placa de marmură reprezentând ”Galeria Comandanţilor”. La dublul eveniment au participat foştii directori ai instituţiei de ordine publică şi reprezentanţii autorităţilor locale.

Citit 1498 ori Ultima modificare Marți, 22 Mai 2018 17:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.