”Am nevoie de ajutor ca să mă pot opera!”, strigăt disperat al unei tinere cu malformaţii

”Am nevoie de ajutor ca să mă pot opera!”, strigăt disperat al unei tinere cu malformaţii
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Veşti extraordinare pentru Ana Tudor, adoslescenta din Galaţi al cărei trup este cumplit deformat de o afecţiune a coloanei vertebrale. Diagnosticată cu scolioză cervico-dorso-lombară dextro-convexă malformativă şi diastematomielie, ea ar putea fi operată cu bani de la stat, însă nu ştie dacă poate beneficia de această şansă din cauză că nu are bani pentru transport şi cazare, câteva luni, în Elveţia.

După ani de zile în care s-a chinuit să-şi găsească sănătatea, Anei i s-a oferit şansa unei recuperări complete printr-o serie de operaţii în Elveţia, care să îi corecteze malformaţiile, intervenţii estimate la exorbitantul cost de 135.000 de euro. Eleva Colegiului Naţional "Mihail Kogălniceanu" face obiectul unor campanii de strângere a banilor necesari, dar, din păcate, până acum nu s-au conturat şanse reale de adunare a fondurilor care să susţină operaţiile la clinica privată.

Din fericire, zilele trecute, tatăl fetei a primit vestea cea mare de la Casa de Asigurări. "Am rezolvat ca costurile strict pentru intervenţiile chirurgicale să fie acoperite prin Casa de Asigurari, în baza formularului S2. Nu există limită de fonduri prin acest formular, aşa că operaţiile vor putea fi făcute fără probleme. Mai trebuie să mergem la Bucureşti, pentru că e nevoie de un raport medical care să fie acceptat de cei de la clinica elveţiană şi să facem dosarul pentru subvenţionare şi intervenţii", ne-a spus Valentin Tudor, tatăl Anei.

Una caldă, una rece

Chiar dacă aspectele medicale şi birocratice care ţin de Asigurări vor fi rezolvate, este posibil ca pe 26 iunie, când mediici elveţieni au programat-o pe Ana pentru prima operaţie, fata să nu poată merge. Asta deoarece costurile avansate pentru cazare, transport şi alte cheltuieli necesare şederii pentru o perioafă de câteva luni le depăşesc cu mult pe cele ale operaţiilor. Numai transportul dus cu autocarul până la Zurich, pentru că avionul ar fi prea scump, depăşeşte suma de 2.000 de lei.

"Cheltuielile auxiliare sunt foarte mari, aproximativ 200.000 de euro, pentru că Ana trebuie să rămână acolo, la clinică, circa cinci luni, perioadă în care i se vor face tote cele trei operaţii. Eu va trebui să mă întorc în ţară, ca trebuie să muncesc, iar acolo va trebui să rămână un însoţitor, care va avea nevoie de cazare. Banii pe care îi avem acum strânşi, dacă ne ajung pentru două săptămâni. Dacă până pe 26 iunie nu strângem măcar jumătate din sumă, este foarte posibil să amânăm operaţia", a adăugat tatăl tinerei.

Timpul este vital pentru Ana, deoarece malformaţia îi afectează funcţionarea organelor interne şi orice amânare îi înrăutăţeşte starea de sănătate. Singura ei şansă este ajutorul oamenilor de bine, care o pot ajuta cu sume de bani să meargă în Elveţia, la operaţie. Cei care vor să ajute o pot face în următoarele trei modalităţi: accesând pagina de Facebook "Zâmbet pentru Ana", unde se poate dona direct, depunând bani într-unul din conturile deschise la Banca Transilvania pe numele Ana Tudor, RON: RO26BTRLRONCRT0313454301 şi EURO: RO73BTRLEURCRT0313454301, sau îl pot contacta direct pe tatăl Anei, Tudor Daniel-Valentin, la numărul de telefon 0743502849.

Citit 5030 ori Ultima modificare Miercuri, 30 Mai 2018 21:32

1 comentariu

 • postat de Samoila Doina
  Marți, 05 Iunie 2018 12:40
  5.13.208.***
  Asa cum spunea dna Mariana Constadache,realizatorul acestui articol,Ana Maria Tudor are un diagnostic foarte greu de inteles.O sa atasam o nota explicativa despre diagnostic,la care aici in tara nu am primit garantii de reusita,ba din contra vorbim despre :a) paralizite totala ptr totdeauna cu grave probleme cardiace sau b) deces.Nota explicativa: ''Diastematomielia este o afectiune congenitala rara la nivel vertebral caracterizata prin divizarea maduvei spinarii sau a cozii de cal in doua parti distincte.
  Diastematomielia poate cauza un deficit neurologic in extremitatile inferioare.
  Majoritatea pacientilor prezinta o anomalie cutanata ce serveste drept cheie importanta pentru diagnostic.Aceasta poate fi o pata cu par, o gropita, o tumoare subcutanata grasa, un nigel pigmentat sau un hemangiom. Asocierea cu un sinus dermal este rara dar importanta.
  Frecvent diastematomielia se asociaza cu alte afectiuni ale coloanei (ex . scolioza ) .Astfel ,este important ca pacientii sa se afle permanent sub supravegherea medicului specialist pentru a putea interveni in cazul complicatiilor''.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.