Şi-a rupt din pensie ca să o ajute pe Ana

Şi-a rupt din pensie ca să o ajute pe Ana
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Ana Tudor, adolescenta din Galaţi care pe 26 iunie ar trebuie să meargă la operaţie, în Elveţia, pentru a-i fi corectată o cumplită malformaţie a coloanei vertebrale, i-a impresionat mai mult pe oamenii simpli, cu bani puţini, dar suflet mare. Cazul fetei, care are nevoie de sute de mii de euro pentru se putea opera, nu a impresionat, până acum, nicio organizaţie care să facă o strângere de fonduri la scară mare, şi nici pe oamenii cu posibilităţi reale.

Starea Anei Tudor şi a tatălui ei, Daniel, oscilează de circa două săptămâni, între exaltare şi cea mai cruntă disperare. Tinerei, diagnosticată cu scolioză cervico-dorso-lombară dextro-convexă malformativă şi diastematomielie, nu i-a venit să creadă când Casa de Asigurări i-a dat vestea că i se vor deconta de la stat cheltuielile care privesc strict intervenţiile chirurgicale de corectare a coloanei, care o vor face să fie un om drept. 135.000 de euro este suma care a "zburat" de pe lista cheltuielilor pe care ar fi trebuit să le suporte fata la clinica din Elveţia, dar şi de pe cea a grijilor. Rămâne însă încă o povară apăsătoare, de circa 200.000 de euro, bani necesari costurilor auxiliare intervenţiilor, pe care Ana şi tatăl ei pot spera să îi strângă doar din donaţii.

Numai oamenii o pot ajuta

Cazul Anei nu a făcut încă obiectul vreunei campanii profesioniste, susţinute de vreo organizaţie de profil, în ciuda eforturilor părintelui. Colegii şi profesorii Anei, de la CNMK, oamenii care au urmărit campania de strângere de fonduri deschisă pe Facebook pentru ea de un tânăr care vrea să o ajute şi care au donat, fiecare, câţiva euro pentru cauză şi, din fericire, câţiva gălăţeni impresionaţi de povestea pe care am prezentat-o în paginile ziarului nostru i-au virat câte ceva în cont sau i-au înmânat bani direct.

Impresionant este gestul unei bătrânici, care şi-a rupt probabil din pensie o sumă de bani ca să o ajute pe fată. "Acum câteva zile, am fost sunat de o doamnă în vârstă. Mi-a spus că e bătrână, se deplasează mai greu şi m-a rugat să mă duc la ea. Mi-a dat 500 de lei pentru Ana, spunându-mi că atâta poate, dacă ar avea i-ar fi dat mai mult. Nu am cuvinte", ne-a mărturisit, zilele trecute, Daniel Tudor, tatăl Anei.

Pic cu pic, mână de la mână, Ana ar putea fi sprijinită să meargă pe 26 iunie în Elveţia, la prima operaţie. Părintele ei susţine că ea trebuie să rămână la Zurich câteva luni, de aceea nu vrea să rişte să înceapă procedurile, dacă nu va avea cel puţin jumătate din suma necesară, cu speranţa ca pe parcurs, din muncă şi ajutoare, să mai strângă bănuţi.

Lipsa sprijinului o condamnă

"Cheltuielile auxiliare sunt foarte mari, aproximativ 200.000 de euro, pentru că Ana trebuie să rămână acolo, la clinică, circa cinci luni, perioadă în care i se vor face tote cele trei operaţii. Eu va trebui să mă întorc în ţară, ca trebuie să muncesc, iar acolo va trebui să rămână un însoţitor, care va avea nevoie de cazare. Banii pe care îi avem acum strânşi, dacă ne ajung pentru două săptămâni. Dacă până pe 26 iunie nu strângem măcar jumătate din sumă, este foarte posibil să amânăm operaţia", a adăugat tatăl tinerei.

O amânare a operaţiei nu ar fi însă de bun augur, mai ales că Ana este la a doua tentativă de a-şi căpăta sănătatea pe această cale. Precedenta încercare de a se opera a avut-o în 2012, când a fost nevoită să renunţe, deoarece nici atunci nu a reuşit să strângă bani. În condiţiile în care peste câteva luni va împlini 18 ani, timpul este vital pentru Ana, deoarece malformaţia îi afectează funcţionarea organelor interne şi orice amânare îi înrăutăţeşte starea de sănătate.

Cei care vor să ajute o pot face în următoarele trei modalităţi: accesând pagina de Facebook "Zâmbet pentru Ana", unde se poate dona direct, depunând bani într-unul din conturile deschise la Banca Transilvania pe numele Ana Tudor, RON: RO26BTRLRONCRT0313454301 şi EURO: RO73BTRLEURCRT0313454301, sau îl pot contacta direct pe tatăl Anei, Tudor Daniel-Valentin, la numărul de telefon 0743.502.849.

Citit 3051 ori Ultima modificare Sâmbătă, 09 Iunie 2018 16:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.