Gălăţeanul zburător

Gălăţeanul zburător
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* A căzut bolovan cale de patru etaje * S-a ales cu o pleoapă învineţită * „Un domn din ţara lui Traian Vuia”, spune purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Urgenţă Galaţi, dr. Nicolae Bacalbaşa *

Beţia îţi dă aripi! Dovada vie şi aproape nevătămată este Gheorghe Severincu, de 50 de ani, care locuieşte în Micro 16. Aseară a ajuns beat în faţa blocului. Era cam ora 22, îşi amintesc vecinii. A urcat toate cele patru etaje, a ajuns în faţa uşii, dar când să descuie… surpriză!

„Eu locuiesc singur şi când am ajuns la uşă am văzut că n-am cheia. Am pierdut-o. Aşa că m-am urcat pe bloc şi am încercat să cobor în casă pe geam, că doar stau la patru! Şi am căzut, acolo la mine în balcon. După aia m-am ridicat şi am venit la spital, că îmi era rău”, povesteşte bărbatul, ţinut sub supraveghere ieri dimineaţă în secţia de Terapie Intensivă, dar fără răni prea serioase.

Ditai găuroiul!

Ceea ce nu-şi mai aminteşte bărbatul este că nu a căzut în balconul său, ci s-a dus bolovan pe acoperişul construit în faţa geamului unui vecin de la parter.

Care ieri dimineaţă nu era acasă, din păcate. Că nu-i de ici, de colo să-ţi cadă noaptea vecini din cer în grădină şi tare am fi vrut să vedem ce impresii a lăsat gălăţeanul zburător! Că semne ale trecerii sale prin zonă a produs – un ditai găuroiul în acoperişul vecinului. Urât. Nu se face!

„Eu l-am văzut aseară, pe la 22.00. Era beat, ce-i drept. Dar de căzătură am aflat abia acum, dimineaţă”, ne spune Ecaterina Hristudor, care locuieşte la etajul 3, în bloc cu gălăţeanul zburător. 

„Măi şi i-am spus, ne lămureşte un alt vecin, de la parter. I-am spus, măi Dorule, bea măi numai cât poţi să duci. Te calcă o maşină, cazi, te loveşti, Doamne fereşte!”.

Medicilor nu le vine să creadă că, după un asemenea zbor, bărbatul s-a ales doar cu o pleoapă vânătă. Ahile cu călcâiul, omul nostru cu pleoapa…   

„În ţara lui Traian Vuia, un domn a inventat zborul fără motor de la înălţime mare, cu aterizare lină. A reuşit, căzând de la etajul patru, să se aleagă numai cu o vânătaie la nivelul unei pleoape”.

„Acest succes se datorează unui paradox. Unui oximoron s-ar spune ştiinţific. Beţia îţi salvează viaţa. Probabil dacă se agita mai tare, conştient de ce se întâmplă, ateriza mai prost”.

„L-au dus la Reanimare pentru că nu ne venea să credem că n-are nici pe dracu! Ei, aici ori e dracu, ori Dumnezeu are o secţie specială pentru beţivi”, a precizat purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Urgenţă Galaţi, dr. Nicolae Bacalbaşa.   

Până la urmă, beat să fii, noroc să ai! Totuşi, ştiau părinţii noştri ce ştiau! Câte nenorociri poţi să previi dacă-ţi legi cheia de gât!

Citit 1446 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.