S-a dat startul Festivalului Internaţional de Folclor ”Doina Covurluiului”. Invitaţii şi-au prezentat portul naţional

S-a dat startul Festivalului Internaţional de Folclor ”Doina Covurluiului”. Invitaţii şi-au prezentat portul naţional
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Cea de-a XIII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor "Doina Covurluiului" a început ieri, 9 august, printr-o ceremonie de deschidere desfăşurată în sala de conferinţe a Consiliului Judeţean Galaţi. Primele ansambluri folclorice ajunse în România au fost cele din Republica Cehă, Slovenia, Slovacia, Bosnia-Herţegovina şi Polonia.

Gazdele evenimentului le-au urat "Bun venit!" participanţilor şi au explicat importanţa istorică a ediţiei din 2018. "Gălăţenii iubesc folclorul autentic, de aceea ne bucurăm că participanţii au dat curs invitaţiei şi sunt alături de noi, la festival. Sărbătorim anul acesta 100 de ani de la Marea Unire. Cum putem sărbători mai bine, decât prin obiceiuri tradiţionale şi muzică populară? În afară de dans, în spatele costumelor tradiţionale stau sute de ani de istorie", a explicat preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea.

La eveniment au fost prezenţi liderii de grup ai fiecărui ansamblu, dar şi câte o pereche de dansatori, care au prezentat portul popular al ţării pe care o reprezintă. Grupurile au adus mesaje de salut din partea conaţionalilor, au făcut schimb de suvenire şi au trasmis urări de bine pentru compatrioţii celor prezenţi la festival.

"Sunt convins că în aceste zile vom petrece o perioadă extraordinară împreună, atât pe scenă, cât şi în afara acesteia. Noi nu suntem un grup foarte mare, dar în programul nostru am inclus lucrări din mai multe regiuni ale Sloveniei. Am mai fost aici, acum cinci ani, la un festival şi ştim cât de frumoasă este România şi cât de ospitalieri sunt românii", a spus unul dintre reprezentaţii ansamblului sloven.

Organizatorii Festivalului Internaţional de Folclor "Doina Covurluiului" sunt Centrul Cultural "Dunărea de Jos", sub egida Consiliului Judeţean şi Consiliului Internaţional al Organizatorilor de Festivaluri de Folclor al UNESCO.

Festivalul se va desfăşura în perioada 8-13 august, pe esplanada din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor.

Citit 1430 ori Ultima modificare Joi, 09 August 2018 18:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.