Ziua şi îmbolnăvirile de gripă!

Ziua şi îmbolnăvirile de gripă!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* La «Radu Negru» (FOTO 1) au fost confirmate alte patru cazuri de infectare cu A(H1N1) * Un mecanic auto a contractat boala * S-a crezut că e viroză respiratorie, însă era gripă porcină * Încă o studentă suspectă * «Avem noi provizii de Tamiflu», precizează dr. Liliana Moise * «Contacţii cu simptome de gripă, sub tratament cu antivirale», conchide directorul DJSP

Din câte se pare, nu mai trece zi în care autorităţile sanitare gălăţene să nu  identifice noi şi noi suspiciuni de îmbolnăvire cu gripă nouă. Evident, şi numărul cazurilor confirmat de în creştere.

Dacă vineri seara numărul bolnavilor cu diagnostic confirmat de Institutul Cantacuzino se ridica, în întreg judeţul, la 13, în weekendul care tocmai s-a încheiat au mai fost confirmate încă cinci cazuri.

Este vorba despre alţi  patru elevi de la Grupul Şcolar „Radu Negru” şi despre un mecanic auto în cazul căruia nici măcar nu existase suspiciune de infectare cu virusul gripal A(H1N1). În plus, medicii au stabilit suspiciuni de infectare şi în cazul unei alte studente.

Încă patru elevi bolnavi. Carantina se menţine.

„Toţi aceşti elevi au fost internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase şi se află sub tratament cu antivirale. Cursurile la liceu sunt în continuare suspendate pentru o perioadă de şapte zile”.

„În plus, internatul este în carantină şi se face zilnic triajul copiilor, pentru a constata eventuale noi îmbolnăviri. În plus, se menţin condiţiile igienice necesare”, a precizat purtătorul de cuvânt al Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică (DJSP) Galaţi, dr. Liliana Moise.

„În total, numărul elevilor în cazul cărora s-a confirmat diagnosticul de gripă nouă s-a ridicat la opt”, a mai spus directorul DJSP.

Încă o suspiciune printre studenţi

„Am stabilit o nouă suspiciune, în cazul unei studente la Medicină (Cămin studenţesc - FOTO 2). Starea ei este bună, în prezent. Se pare, însă, că nu a intrat în contact cu cealaltă studentă internată, în cazul căreia diagnosticul de gripă nouă s-a confirmat deja”, precizează dr. Moise.

Dacă diagnosticul se va confirma, va fi nevoie de o nouă anchetă pentru a stabili contacţii. Deşi, fiind vorba despre o comunitate studenţească, misiunea medicilor ar putea fi destul de dificilă…       

Contacţii cu simptome primesc Tamiflu

Tocmai din cauza numărului tot mai mare suspiciuni de îmbolnăvire cu gripă nou şi deci şi de probe biologice trimise către Institutul Cantacuzino din mai toate judeţele, autorităţile sanitare au fost nevoite să schimbe modul de a-şi trata pacienţii.

„Dacă o persoană care a intrat în contact cu un bolnav de gripă nouă prezintă simptome, ea este imediat pusă sub tratament cu Tamiflu, fără să se mai aştepte confirmarea diagnosticului de la Institutul Cantacuzino”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al DJSP.

Pentru cei care prezintă simptome, dar nu au fost contacţi ai bolnavilor deja diagnosticaţi cu gripă nouă, se va aştepta în continuare confirmare de la Cantacuzino. Mai ales că rezultatele revelate de analize epidemiologie pot fi, uneori, surprinzătoare.

„În cazul unui mecanic auto în vârstă de 35 de ani care s-a prezentat cu suspiciune de viroză respiratorie, rezultatele epidemiologice de la Cantacuzino au relevat prezenţa virusului A(H1N1)”, a spus dr. Moise.

În cele din urmă, autorităţile sanitare l-au găsit pe bărbat, i-au comunicat rezultatul, l-au izolat şi au început să-i administreze tratamentul. „Şi copilul său în vârstă de doi ani prezenta simptome, aşa că s-a început şi în cazul său administrarea tratamentului”, potrivit  purtătorului de cuvânt al DJSP.

„Starea bolnavilor aflaţi în tratament este bună, în acest moment”, a conchis dr. Moise”.

Citit 1227 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.