De ce plouă cu AMENZI pe străzile din Galaţi

De ce plouă cu AMENZI pe străzile din Galaţi
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Indisciplina şoferilor şi a pietonilor deopotrivă face ca, săptămânal, în traficul gălăţean să plouă cu sute de sancţiuni, rezultat al încălcării celor mai elementare reguli de circulaţie, dar care, odată nesocotite, pot duce la tragedii.

Numai în ultimele şapte zile, aproape 600 de amenzi au ajuns în buzunarele celor prinşi fentând diferire norme care ar trebui să protejeze siguranţa pe străzi. "Campioni" au fost cei 158 de şoferi care au depăşit limita de viteză, urmaţi de 90 de pietoni, care au traversat prin locuri nepermise. Purtarea centurii de siguranţă se dovedeşe în continuare o corvoadă, 78 de şoferi bifând câte o sancţiune pentru această omisiune, în timp ce 13 vor plăti pentru că au folosit telefoanele mobile în timp ce conduceau. A scăzut numărul şoferilor prinşi că depăşeau neregulamentar, 12 fiind amendaţi pentru acest lucru, în timp ce opt sunt buni de plată pentru că au omis indicatoarele "STOP".

Rămâne la cote destul de ridicate, din păcate, numărul şoferilor în stare de ebrietate. Şapte au fost amendaţi pentru că aveau alcoolemii mici, iar alţi cinci sunt cercetaţi penal.

În două cazuri, poliţiştii au deschis dosare penale pentru conducere fără permis, iar unui individ care a provocat un accident şi a fugit i-au făcut dosar pentru părăsirea locului accidentului.

Valoarea totală a amenzilor aplicate în şapte zile la Galaţi este de apropape 200.000 de lei, mai mult de 50 de şoferi rămânând şi fără permisele de conducere.

Citit 6907 ori Ultima modificare Luni, 17 Septembrie 2018 19:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.