Maşinile de spălat scot pete şi cer amenzi

Maşinile de spălat scot pete şi cer amenzi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Protecţia Consumatorului a oprit temporar de la comercializare maşini în valoare de 69.000 lei *

„Maşini de spălat care prezentau abateri de la legislaţie au fost găsite la cinci operatori economici - SC Flanco Internaţional, SC Selgros Cash&Carry, SC Saturn Invest, SC Simon’S Comprod SRL, SC Real Hypermarket - din cei nouă verificaţi”, a declarat directoarea Gina Stanciu, în cadrul conferinţei de presă susţinute la sediul Protecţiei Consumatorului Galaţi. 

Eticheta - obligatorie

Astfel, pe piaţă se admite doar introducerea maşinilor de spălat rufe (de uz casnic), care au aplicată o etichetă indicând consumurile de energie şi clasa de eficienţă energetică. Eticheta se plasează pe exteriorul părţii frontale, ca să fie uşor de observat şi să nu fie acoperită.

Informaţiile despre kilograme şi zgomot – lipsă la apel

În cadrul acţiunii au fost verificate produse valorând 126.800 lei, fiind oprite temporar de la comercializare maşini în valoare de 69.000 lei, pentru deficienţe privind neînscrierea pe etichetă a nivelului de zgomot produs în timpul spălării şi al centrifugării, pentru ciclul standard de 60 grade C, la maşini de diverse modele Indesit, Ariston sau Whirlpool.

De asemenenea, au mai fost constatate lipsa informaţiilor referitoare la capacitatea în kilograme a maşinii, pentru bumbac sau  lipsa informaţiilor referitoare la consumul de apă pe ciclul de spălare.

Acţiunea de control s-a încheiat cu aplicarea a trei amenzi, în valoare totală de 9.000 lei.

Citit 1263 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.