Sute de şoferi, împuşcaţi pentru viteză

Sute de şoferi, împuşcaţi pentru viteză
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Radarele poliţiei rutiere, îndeosebi cele de tip "pistol", au făcut ravagii în ultimele şapte zile pe drumurile din Galaţi. Peste 370 de şoferi au fost sancţionaţi aspru pentru depăşirea limitei de viteză. Năravuri permanente rămân şi lipsa centurilor de siguranţă şi butonatul telefonului în timpul condusului. 

În oraş, dar ma ales la ieşirile din municipiu, unde şoferii sunt tentaţi să calce mai tare pedala de acceleraţie, radarele au luat o recoltă semnificativă de "păcătoşi". Inclusiv aparatele portabile de măsurat viteza au făcut victime pe bandă, mai ales în weekend, când şirul conducătorilor auto care au apăsat la refuz acceleraţia a ajuns de ordinul a aproape 400. La o distanţă nu foarte mare, cu 225 de amendaţi, s-au situat şoferii care au "uitat" să îşi cupleze centurile de siguranţă, dar şi 47 de inconştienţi care combinau periculos şoferia cu butonatul telefoanelor mobile, fiind mai atenţi la gadget decât la trafic. În 14 situaţii, poliţiştii au dat amenzi pentru neacordare de prioritate, iar în 11, pentru depăşiri neregulamentare. Valoarea totală a celor aproape 1.100 de amenzi aplicate în traficul gălăţean în decurs de o săptămână a depăşit suma de 300.000 de lei. 65 de şoferi amendaţi au fost nevoiţi să prea şi permisele de conducere, acestea fiindu-le suspendate pe perioade cuprinse între o lună şi trei luni, în timp ce 43, îndeosebi cei prinşi fără documente asupra lor, au renunţat, temporar, la certificatele de înmatriculare. 

Alcoolul şi permisul lipsă rezistă

Două situaţii extrem de greu de combătut şi frecvent întâlnite în traficul gălăţean, condusul fără permis, cu permisul suspendat ori sub influenţa alcoolului, se regăsesc şi în statisticile poliţiei de săptămâna trecută. Cinci şoferi au fost depistaţi băuţi de poliţiştii rutieri, patru dintre aceştia fiind amendaţi, iar unul, acuzat penal. Un gălăţean de 47 de ani, care ar fi trebuit să stea departe de volan până pe 19 ianuarie 2019, fiindu-i suspendat permisul pentru o abatere gravă, este şi el cercetat penal pentru că a fost prins conducând maşina pe bulevardul Galaţi.

Citit 4018 ori Ultima modificare Marți, 30 Octombrie 2018 12:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.