Peste 300 de amenzi, date în traficul gălăţean. Bilanţul săptămânii trecute

Peste 300 de amenzi, date în traficul gălăţean. Bilanţul săptămânii trecute
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Puţin peste 300 este numărul total al amenzilor date la regimul circulaţiei de poliţiştii rutieri din Galaţi, într-o săptămână în care accidentele nu au lipsit, două dintre ele, cauzate de grabă şi neatenţie, fiind mortale.

Deşi incomparabil mai mică decât cifrele raportate de regulă de Poliţia Rutieră, statistica ultimelor şapte zile păstrează proporţiile privind frecvenţa abaterilor. Cei mai nedisciplinaţi, 52, au fost tot şoferii care au depăşit regimul legal de viteză, fiind urmaţi de 45 de pietoni, amendaţi pentru traversare neregulamentară. De altfel, în rândul acestora din urmă s-au înregistrat şi victimele decedate în urma accidentelor rutiere de săptămâna trecută, două femei pierzându-şi viaţa, una la Tecuci şi alta la Galaţi, după ce a fost lovită de un autobuz.

40 a fost numărul şoferilor amendaţi pentru lipsa centurii, în timp ce şase au încasat câte o sancţiune pentru neacordare de prioritate la trecerile de pietoni. Doar trei au fost şoferii prinşi de poliţiştii rutieri în stare de ebrietate, şi aceştia scăpând doar cu amenzi pentru că erau "uşor" băuţi. 36 de conducători auto au rămas fără permisele de conducere, valoarea totală  amenzilor fiind de peste 120.000 de lei. Infractorii săptămânii, pentru care s-au deschis dosare penale, au fost un şofer care a fugit de la locul accidnetului şi unul care conducea o maşină neînmatriculată.

Citit 764 ori Ultima modificare Luni, 26 Noiembrie 2018 18:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.