Mesaj pe copaci, într-un parc din Galați: Fii civilizat, strânge după câinele tău!

Mesaj pe copaci, într-un parc din Galați: Fii civilizat, strânge după câinele tău!

Iulia Kelt
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)
4 comentarii

Este îndemnul scris pe foi de hârtie prinse pe copacii din zona destinată câinilor de companie, în Parcul Rizer. Deşi există numeroase coşuri de gunoi prevăzute şi cu punguţe pentru colectarea dejecţiilor, unii stăpâni de câini le ignoră, dovadă "norocul" împrăştiat pe alee de cineva care călcase, din neatenţie, în el.

Proprietarii de câini apreciază zona destinată prietenilor lor din Parcul Rizer, în detrimentul celei amenajate în Parcul Viva, pe care o consideră doar un ţarc, inutilizabil în cazul unui câine de talie mare, dar şi din cauza pietrişului de pe jos. Tocmai de aceea, unii dintre ei vin cu maşinile de la distanţe mari în Rizer, iar vara stau la coadă pentru a-şi antrena câinele. Un motiv să ceară amenajarea şi a altor zone pentru plimbarea câinilor.

Citit 3000 ori Ultima modificare Luni, 10 Decembrie 2018 17:12

4 comentarii

 • postat de cristi Luni, 10 Decembrie 2018 23:51 5.13.128.*** Link la comentariu
  1
  5

  Pt danyella:

  Eu nu m-am legat de caini, ci de stapanii lor iresponsabili.
  In legatura cu cheltuielile de intretinere:
  Da, si cainii personali trebuie trecuti la intretinere pt ca atunci cand ii scoateti la plimbare sau sa-si faca nevoile fiziologice folositi liftul, iluminatul de pe scara si restul "facilitatilor" pe care le platestim cu totii.
  Ideea era sa descurajam crescutul cainilor in apartamente deoarece majoritatea stapanilor de caini sunt iresponsabili fatza de acestia.
  Multi dintre ei isi cumpara un caine pt ca asa e la moda sau pt a face pe placul cuiva din familie.
  Astfel se explica si nesimtirea cu care isi lasa cainele sa defecheze pe trotuarul din fatza blocului sau in parcurile pt copii.
  Unii dintre stapani sunt asa de "responsabili" cand vine vorba de igiena patrupedului din dotare, incat il sterge si cu servetel umed sub coada dupa ce defecheaza pe trotuar.
  Evident, fecalele si servetelul raman la fatza locului drept marturie a devotamentului stapanului fatza de catelul sau...
  A avea un caine in casa presupune niste responsabilitati.
  Cine nu este in stare sa si le asume, sa renunte la caine.
  O familie careia i se naste un copil este obligata sa-l treaca la intretinere imediat dupa nastere.
  Nu conteaza ca copilul iese afara mai putin decat iese cainele vecinului.
  Deci daca bebelusul plateste intretinerea, de ce n-ar face-o si cainele prin intermediul stapanului?

  Raportează
 • postat de danyella Luni, 10 Decembrie 2018 13:03 5.13.189.*** Link la comentariu
  5
  5

  dle cristi, fara suparare pt inceput o intrebare.. CU CE A INCARCAT NOE, ARCA?????. DACA NU VA DATI SEAMA ., CU ANIMALE, DE CE??? PT CA AU MUUUUULT MAI MULT SUFLET DECAT OMUL. detin un animal de companie, chiar eu am afisat acele mwsaje in parcul rizer, dar pana sa ne legam de animalute mai bine ne am lega de stapan, el este cel care trebuie sa si asume niste responsabilitati, da?? cainele isi exercita o nevoie fiziologica ca si noi oamenii dealtfel doar ca nu are nici o vina ca stapanul ijnora sau nu are constiinta de a strange dupa el. iar referitor de cheltuieli de intretinere, de ce sa plateasca??? in primul rand consumul de apa daca e spalat il platesc oricum da, mizerie pe scari nu lasa, da doar ca si noi oamenii poate noroi cand ploua, lumina se aprinde cu senzor deci oricum o platesc sii altceva ce mai doriti??? de cate ori mergeti pe an la medic dvs??? stiti ca sunt deparazitati lunar intern si extern iar vaccinati anual??? deci , mai aveti reprosuri de facut????

  Raportează
 • postat de Alexuz Luni, 10 Decembrie 2018 08:19 5.2.205.*** Link la comentariu
  0
  8

  Educatia se face cu parul. Dar la noi cine sa dea amenzi? Ca alea rutiere sunt mai banoase.
  Eu cand am avut caine vecinii m-au reclamat la asociatia de proprietari ca facea mizerie pe scara nu afara.Desi daca se intampla asta vecinii nici macar nu aflau pentru ca strangeam imediat dupa el. Nu m-a deranjat ca plateam dar nici nu am mai auzit vreun vecini sa maraie ceva la mine atata timp cat platesc pentru deranjul lui....chipurile.

  Raportează
 • postat de cristi Duminică, 09 Decembrie 2018 23:47 86.124.200.*** Link la comentariu
  7
  27

  Pana nu se dau amenzi de minim 1000 de lei pt orice stapan care nu are la el echipamentul pt curatat fecalele animalului din dotare si nu se dau minim 2000 de lei amenda pt cei care isi lasa cainele sa-si faca nevoile pe trotuarele din jurul blocurilor si pe spatiile pietonale, nu vor disparea fecalele de pe jos.
  Un impozit pe fiecarea caine detinut de un stapan ar fi deasemenea o masura binevenita.
  Cainele trebuie sa fie trecut si la intretinere pt ca si el foloseste iluminatul de pe scara, liftul si spatiul locuibil din bloc.
  Plus faptul ca isi lasa fecalele pe trotuarele din jurul blocului in special cand este vreme rea si stapanului ii este lene sa se deplaseze mai mult de 5 metri de la intrarea in bloc.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.