Mazda CX7 este SUV-ul anului 2010 în România

Mazda CX7 este SUV-ul anului 2010 în România
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Săptămâna aceasta a avut loc sesiunea de testări în urma căreia membri juriului UZEAR au desemnat câştigătorul la categoria SUV-ul Anului 2010 în România.

Câştigătorul, cu 136 de puncte, a fost Mazda CX7, un SUV crossover sport cu o motorizare Diesel de 2.2 litri MZR-CD 173 CP.

Despre acest model putem spune că este mai mult sport decât offroad datorită unei gărzi la sol destul de mică. Cu toate acestea,  comportamentul pe teren accidentat este mai mult decât o să aveţi nevoie într-o utilizare normală, maşina fiind dotată cu o multitudine de sisteme electronice pentru a vă ajuta în astfel de situaţii.

Totul este inclus într-un pachet elegant şi cu un design de invidiat, o bijuterie pe roţi cum a mai fost numit acest model. Preţul este de 32.490 euro cu TVA.

Pe locul doi s-a clasat Subaru Outback, cu 123 de puncte. După părerea mea, Outback-ul este marea revelaţie a acestei sesiuni de testări deoarece excelează la... tot.

Începând de la calitatea materialelor la spaţiul oferit chiar şi pasagerilor din spate (spaţiu demn de o limuzină de vârf), la capacităţile pe teren accidentat apropiate unui offroader adevărat până la sportivitatea pe asfalt asemănătoare unui bolid Subaru, maşina ne impresionează pe deplin.

Motorizarea modelului testat a fost apreciatul boxer Diesel 2.0 litri de 150 de cai putere şi un cuplu de 350 Nm care, pe lângă faptul că este foarte echilibrat, oferă maşinii un centru de greutate foarte jos.

Pe piaţa românească, noul Outback a fost lansat în noiembrie la un preţ de pornire de 33.189 euro cu TVA, pentru motorizarea pe benzină de 167 CP.

Ocupantul locului trei a fost Renault Koleos, cu 106 puncte care, deşi este primul crossover construit de către producătorul francez Renault, s-a comportat exemplar pe teren accidentat, datorită suspensiei bine puse la punct şi gărzii la sol mari. Tot din acest motiv, veleităţile sportive pe asfalt au fost mai slabe decât la ceilalţi doi câştigători.

Koleos-ul testat a fost dotat cu un motor 2.0 litri Diesel de 175 de cai putere şi o cutie de viteze în şase trepte. Preţul de vânzare al modelului testat este de 25 mii euro, ţinând cont de oferta actuală (discount de 4760 EUR).

Un premiu special cu numele de SUV-ul de Aur a fost obţinut de Honda CR-V.

Chiar dacă, la prima vedere, sportivitatea nu îşi are locul pe o maşină de teren, acestea fiind două categorii separate, SUV-urile reprezintă o clasă aparte, care prin definiţie încearcă un compromis între aceste două calităţi.

Citit 842 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.