Humanitas şi „Viaţa liberă” îţi oferă „Prinţul din Central Park”, de Evan H. Rhodes

Humanitas şi „Viaţa liberă” îţi oferă „Prinţul din Central Park”, de Evan H. Rhodes
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Că New Yorkul este o junglă, o ştie orice băiat orfan. Dar că în interiorul acestei jungle există reguli stricte de supravieţuire descoperi abia când fugi de la mama ta adoptivă. În uriaşul Central Park, singur. În Central Park, acasă.

Închipuiţi-vă un Robinson Crusoe mic, pe care corabia copilăriei, pe cale să se scufunde, l-a lăsat lângă insula de verdeaţă din mijlocul New Yorkului. Închipuiţi-vă un Huckleberry Finn al zilelor noastre. Sau pe băieţelul din „Singur acasă” sau pe cel din „Clientul” şi veţi avea câteva faţete ale personajului acestei poveşti.

Observaţia criticului: Este o carte care deschide pofta de citit din pură plăcere, pentru cei tineri sau veşnic tineri.

Secvenţa criticului: Cea în care, pe patinoarul pustiu, noaptea, un băiat face piruete încălţat numai în ciorapi.

Ipoteza criticului: Cartea convinge.

Verificarea ipotezei: După ce veţi termina cartea o să vă vină să lăsaţi mâncare pe băncile sau prin coşurile de gunoi de prin parcuri.

Autorul s-a documentat temeinic

Autor de scenarii de televiziune şi pasionat de problema supravieţuirii, Evan H. Rhodes a străbătut în repetate rânduri Central Park, timp de şase luni, înainte de a scrie „Prinţul din Central Park”, carte care s-a bucurat în lumea largă de mare succes, ecranizată de două ori, în 1977 şi în 2000.

Central Park se află în New York şi se întinde pe o suprafaţă de zece ori mai mare decât Vaticanul şi de două ori mai mare decât Principatul de Monaco. E probabil cel mai faimos parc al lumii, prezent ca decor în numeroase filme şi cărţi.

Anual, parcul e străbătut de peste 25 de milioane de vizitatori. E primul mare parc public amenajat într-un oraş american. La început se afla la marginea oraşului, acum e o întinsă insulă de verdeaţă într-o mare de zgârie-nori.

Americanii măsoară aproape totul în bani, prin urmare şi Central Park a fost evaluat. Dacă vă gândiţi să-l cumpăraţi, preţul lui e de 528.783.552.000 de dolari.

Citit 2257 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.