Întrecere pentru un Opel Insignia

Întrecere pentru un Opel Insignia
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Duminica trecută, la sediul Rădăcini Motors Brăila s-au reunit semifinaliştii - din zona Moldovei - ai concursului “Conduci şi câştigi un Opel Insignia”.

Acest concurs încearcă să scoată în evidenţa aptitudinile economice ale lui Opel Insignia, maşina anului 2009, şi mai exact a motorizării 2.0 CDTI.

Metoda aleasă pentru a realiza acest lucru a cerut ca persoanele care au vrut să participe să se prezinte împreună cu jumătatea lor şi cu o poză de cuplu la dealerul local Opel, în perioada 16-20 noiembrie. 

Împreună cu partenerul sau partenera vor încerca să scoată o medie de consum cât mai mică pe un traseu prestabilit. În urmă acestei etape, din zona Moldovei au fost selectaţi următorii semifinalişti: 

Daniel Vasilache, din Bacău, Victor Alexandru, din Brăila, Florinel Mihalcea, din Brăila, Marius Ceparu, din Galaţi, Andrei Rebenciuc, din Iaşi, Bogdan Jelesneac, din Suceava şi Carmen Ştefaniu, din Vrancea.

Rădăcini Motors Brăila a pus la dispoziţia acestor concurenţi un model Opel Insignia 2.0 CDTi şi a pregătit un traseu cu foarte puţine obstacole, concurenţii având posibilitatea să îşi pună la încercare veleităţile de piloţi economici. 

Câştigătorul acestei etape a fost Andrei Rebenciuc, el reuşind să obţină un „scor” de numai 4,2 litri/100 km, devansându-l astfel pe concurentul de la Suceava, ocupantul locului doi, în ciuda faptului că a intrat în câteva situaţii ceva mai „aglomerate”.

Andrei Rebenciuc va participă la finala de la Bucureşti, din 5-6 decembrie 2009, în urma căreia se va acordă premiul râvnit de toţi participanţii - un Opel Insignia. 

O altă surpriză a semifialei de la Brăila a fost oferită de Carmen Ştefaniu, din Vrancea, care a obţinut în urma unui stil calm de conducere, un consum mediu de 4,9 l/100km, deşi nu mai condusese un autoturism diesel.

Mai mult, Carmen Ştefaniu a reuşit această performanţă în condiţiile în care era însărcinată în luna a patra. Pentru acest motiv şi pentru că este una din cele două femei care au ajuns în semifinalele acestui concurs, Opel România îi va oferi un premiu special de consolare.

Reprezentantul Galaţiului a întărit teoria conform căreia un mers puţin mai rapid decât cel al unui melc nu este neapărat economic - în cazul unui autoturism de cilindree mare: Marius Ceparu a terminat traseul la limita timpului maxim acordat şi cu un consum de 5,5 l/100km.

În vremuri în care producătorii s-au obişnuit să ne ofere informaţii - despre consumul maşinilor - eronate (consumul declarat în fişa tehnică a maşini a început să aibă din ce în ce mai puţină legătură cu ceea ce se regăseşte în realitate), este de admirat curajul celor de la Opel de a iniţia şi mediatiza această campanie,

O campanie care arată că în urma unui stil de conducere economic se pot obţine valori ale consumului de carburant mult mai mici decât cele declarate în fişa tehnică a autoturismului (4,7 l/100km-extraurban şi 7,7 l/100km-urban pentru Opel Insignia 2.0 CDTI).

Citit 1317 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.