Raid prin secţiile de vot din Galaţi

Raid prin secţiile de vot din Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În oraş, încă de dimineaţă, străzile au fost mai animate decât de obicei, iar secţiile de votare - furnicare până la închiderea urnelor.

Doar secţia specială nr. 178, din campusul universitar făcea excepţie: la ora 16,30, nu era aglomeraţie, iar alegătorii – în special studenţi – intrau repede în secţia de votare.

Preşedintele acesteia, Cătălin Condrache, ne-a spus că „merge mai uşor ca în primul tur, şi din cauză că nu mai sunt aşa de multe hârtii de completat”.

Până la ora 16, la această secţie se prezentaseră 600 de alegători (faţă de turul întâi, când la închiderea urnelor, votaseră 820!). Nu erau probleme nici cu numărul buletinelor de vot, pentru că secţiei i se alocaseră 1.000 de buletine, am mai aflat.

În schimb, la cea de-a doua secţie specială din oraş, cea de la Gară, aseară, era aflux mare de alegători. Totuşi, oamenii nu stăteau la coadă.

Preşedinta secţiei nr. 177, Mihaela Bonciu, ne-a spus că „până la ora 17, s-au prezentat 960 de persoane, mai mulţi decât la primul tur. Avem suficiente buletine de vot, ni s-au repartizat 4.000”. 

Reticenţă nejustificată faţă de presă

Pe holul Liceului Metalurgic (secţiile 155, 156, 157 şi 158), lume multă, inclusiv o doamnă care părea membră a unei secţii de votare şi care afişa o mască „anti-gripă”.

În secţia nr. 156, reticenţă la vederea presei; preşedinta nu a vrut nici să îşi decline identitatea. În schimb,  vicepreşedinta  Mirela Popa a vorbit, obişnuită, probabil, şi din alte scrutine, cu prezenţa jurnaliştilor:

„Până la ora 17.00, au venit 507 persoane din cei 1.470 înscrişi, adică un procent de 34,5 la sută. Nu am avut incidente, este linişte”.

Dacă la Metalurgic am întâmpinat doar o mică reticenţă din partea preşedintei secţiei de votare, la secţia nr. 16 de la LMK (acolo unde ieri, două persoane au fost surprinse în timp ce îşi fotografiau voturile, în cabinele de vot) numai că nu am fost invitaţi să plecăm.

Circumspectă, preşedinta secţiei, Elena Oprea, a telefonat la BEJ pentru a afla dacă presa are voie sau nu să facă fotografii în secţia de votare. Degeaba am încercat să-i explicăm preşedintei că acreditarea BEJ tocmai acest lucru ne garantează.

Doamna preşedintă nu s-a liniştit până când nu a avut confirmarea BEJ – o confirmare care nu ar fi fost necesară pentru un participant cu experienţă la alegeri…

De la locţiitorul secţiei, Marian Panait, am aflat că până la ora 17, se prezentaseră la vot 403 alegători, cam câţi se prezentaseră, pe 22 noiembrie, până la închiderea urnelor.

Explicaţie foto: Aseară, la secţia specială din gară se vota pe bandă rulantă

Citit 808 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.