Poliţia de Frontieră, la raport. Peste 1.300 de infracţiuni şi contravenţii la graniţa cu Moldova

Poliţia de Frontieră, la raport. Peste 1.300 de infracţiuni şi contravenţii la graniţa cu Moldova
2,6 milioane de oameni au tranzitat punctele de trecere dintre România şi Republica Moldova
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Galaţi şi-a prezentat bilanţul pe anul 2018, iar din document reiese faptul că, anul trecut, peste 2.600.000 de persoane şi peste 880.000 de mijloace de transport au tranzitat, anul trecut, frontiera de stat în judeţul nostru.

În perioada analizată, poliţiştii de frontieră gălăţeni au constatat 1.327 de fapte ilegale, respectiv 673 de infracţiuni şi 654 de contravenţii, valoarea sancţiunilor contravenţionale fiind de peste 337.200 de lei.

Migraţia ilegală

În 2018, la frontiera cu Republica Moldova, pe raza judeţului Galaţi, au fost înregistrate 11 cazuri de migraţie ilegală, fiind descoperite în total 12 persoane care au încercat să treacă ilegal frontiera. În toate cazurile s-au întocmit lucrări penale, respectiv s-a colaborat cu autorităţile de frontieră din Republica Moldova în vederea punerii în aplicare a Acordului de readmisie.

De asemenea, pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei şi a infracţiunilor conexe, la nivelul structurilor Poliţiei de Frontieră de pe raza judeţelor Galaţi şi Brăila au fost constatate 81 de infracţiuni. Ca urmare a măsurilor întreprinse au fost confiscate 30.894 pachete de ţigări, 242 kilograme de tutun şi 329 litri de alcool.

Traficul ilegal cu maşini furate

În bilanţul Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Galaţi se mai arată că, în cursul anului 2018, au fost descoperite şi reţinute în vederea continuării cercetărilor şase autoturisme şi o motocicletă, pentru care existau semnalări operative. Persoanele descoperite fac obiectul cercetării în dosare penale privind săvârşirea infracţiunii de furt sau alte infracţiuni conexe.

Cu dosare penale s-au ales şi mai multe persoane care nu au respectat regimul armelor şi muniţiilor. Astfel, oamenii legii au constatate trei infracţiuni, ocazie cu care au fost confiscate nouă arme şi 3.375 elemente de muniţie.

Topul infracţiunilor

Cele mai multe infracţiuni constatate de poliţiştii de frontieră au fost cele de braconaj, fiind înregistrate 220 de astfel de cauze. În timpul acţiunilor specifice desfăşurate de poliţiştii de frontieră pe linia prevenirii şi combaterii braconajului, au fost confiscate bunuri în valoare de peste 155.000 de lei.

Pe locul al doilea ca număr de infracţiuni au fost falsurile şi uzurile de fals. "Pe linia infracţiunilor de fals şi uz de fals au fost constatate 131 de infracţiuni săvârşite de participanţii la trafic care au prezentat la controlul de frontieră documente ce nu îndeplineau condiţiile de formă şi fond ale unora autentice necesare trecerii frontierei de stat", se mai arată în raportul de activitate al Poliţiei de Frontieră Galaţi.

Citit 1792 ori Ultima modificare Duminică, 03 Februarie 2019 17:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.