Conferinţă despre nişte mamifere cu o faimă teribilă

Conferinţă despre nişte mamifere cu o faimă teribilă
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Vineri, 15 februarie, începând cu ora 11.00, în Sala Auditorium de la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii "Răsvan Angheluţă" se va desfăşura conferinţa "Mamifere zburătoare: liliecii", susţinută de biolog dr. Oana Mirela Chachula. Manifestarea are ca partener Asociaţia pentru Protecţia Liliecilor din România. Intrarea la conferinţă este liberă (în limita locurilor disponibile şi doar în intervalul 10.30 - 11.00).

Greu de studiat, cu o faimă teribilă, liliecii inspiră de multe ori teamă nejustificată. Modul lor de viaţă, tipul de hrană consumată, cât de grijulii sunt ca părinţi, ce fac iarna, dacă sunt sau nu orbi liliecii, cum procedăm dacă în podul casei noastre şi-a găsit adăpost o colonie de lilieci, la toate aceste întrebări va răspunde biolog dr. Oana Mirela Chachula, speolog - specialist pe acest grup de vieţuitoare.

Stilul de viaţă nocturn face ca prezenţa liliecilor să fie mai greu de observat. Chiar şi aşa, rolul acestora în ecosistemele din care fac parte este deosebit de important: se hrănesc, în special cu insecte, diminuând speciile care ne afectează negativ existenţa, produc guano, un îngrăşământ valoros pe scară largă, sau cresc valoarea turistică a unor zone, atrăgând curioşi care vin să îi observe în adăposturile lor.

Citit 772 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Februarie 2019 18:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.