Se îngroaşă numărul pietonilor din Galaţi

Se îngroaşă numărul pietonilor din Galaţi
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Cel puţin statistic, în ultima săptămână, numărul pietonilor din judeţul Galaţi s-a mărit, după ce aproape 200 de şoferi au fost lăsaţi fără permisele de conducere, ca efect al încălcării unor reguli elementare de circulaţie. Mai exact, 183 este numărul conducătorilor auto pentru care agenţii au decis ca, pe lângă amendă, să primească şi sancţiunea suspendării dreptului de a conduce pe perioade cuprinse între 30 şi 90 de zile.

Cei mai vizaţi de amenzi au fost cei care au depăşit limita de viteză, în număr de 234, dar şi peste 120 de şoferi care nu au acordat prioritate în trafic. 133 au fost sancţionaţi pentru lipsa centurii, 22 pentru conducere sub infleunţa alcoolului, dintre care şapte s-au ales cu dosare penale, şi 14 pentru că vorbeau la telefon în timpul condusului.

În cealaltă tabără, a pietonilor, 260 de persoane au fost amendate pentru traversare neregulamentară. Valoarea totală a celor peste o mie de amenzi depăşeşte suma de 344.000 lei.

Pe lângă cei şapte şoferi beţivi cercetaţi penal, în faţa procurorilor vor mai ajunge un bărbat care conducea fără permis, doi care şofau deşi aveau permisul suspendat, trei care conduceau maşini neînmatriculate şi unul care a refuzat să îi fie recoltate probe biologice.

Citit 5129 ori Ultima modificare Luni, 11 Martie 2019 21:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.