Și astăzi, Festivalul Racilor şi Fructelor de Mare

Și astăzi, Festivalul Racilor şi Fructelor de Mare
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

De astăzi, 14 martie, până pe 17 martie, Galațiul are parte de un eveniment gastronomic desfășurat în premieră. "Festivalul Racilor și Fructelor de Mare" va avea loc, în organizarea SC Nedsea SRL, cu sprijinul Primăriei municipiului Galați, în spațiul pietonal aferent blocurilor P din centrul orașului, de la „Fata pe valuri” la Elice. Pofticioşii vor fi îmbiaţi cu sute de kilograme de raci, creveți, caracatițe, calamari, scoici, rapane, homari, dar şi guvizi, hamsie şi paella.

Câteva instantanee de astăzi, 14 martie (foto Iulia Kelt):

Ideea organizării unor astfel de evenimente în țară, cum a fost cazul celui similar de la Craiova, din toamna anului trecut, le-a venit celor din echipa Tavernei Racilor tocmai pentru a le da românilor posibilitatea de a gusta din preparatele cu specific mediteraneean și celor care nu locuiesc în București sau în Sibiu, unde sunt deja deschise restaurante, ori în Oradea, unde urmează se deschidă unul pe 28 martie, sau în Iaşi, căruia îi vine rândul pe 11 aprilie.

După ce au fost la prezenți la Brașov, de Valentine's Day, cu un festival similar dedicat tuturor celor îndrăgostiţi nu doar unul de celălalt, ci şi de raci şi fructe de mare, iată că membrii echipei Taverna Racilor au venit acum la Galaţi, în speranţa să le fie pe plac tuturor pofticioşilor de la mal de Dunăre.

Organizatorii ştiu că misiunea nu le va fi uşoară, gălăţenii fiind consumatori avizaţi. De altfel, au dovedit-o din plin anul trecut, la Street Food Festival, în Grădina Publică, unde cererea a fost mare, iar produsele - foarte bine primite, un motiv în plus pentru echipa Tavernei Racilor de a reveni la Galaţi.

"Timp de patru zile, sunteţi aşteptaţi cu cele mai proaspete produse, pregătite în condiţii impecabile, cu aceeaşi grijă faţă de consumatori pe care o avem şi în restaurantele noastre", transmit organizatorii evenimentului de la Galaţi.

Dacă luăm drept reper felul în care au fost primiţi maeştrii racilor la Street Food Festival, în septembrie anul trecut, suntem convinşi că nu va rămâne mustaţă de rac prin tăvi. Nu ne rămâne decât să vă urăm tuturor poftă bună pentru un weekend prelungit cu aromă mediteraneeană!

Citit 8286 ori Ultima modificare Duminică, 17 Martie 2019 13:28