Un magazin a fost spart de două ori, în mai puţin de o lună

Un magazin a fost spart de două ori, în mai puţin de o lună
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Jaf ca în filme într-un magazin situat pe strada Zimbrului din Galaţi. Hoţii, doi indivizi cu feţele acoperite, au forţat uşa de acces în incinta magazinului şi au intrat în interior, de unde au furat ţigări. Asta se întâmpla pe 11 martie.

Imediat ce a constatat furtul, din magazin fiind sustrase 180 de pachete de ţigări, în valoare de 2.000 de lei, proprietara magazinului a mers la poliţie şi a depus plângere. A pus la dispoziţia organelor de cercetare penală şi imaginile de pe camerele de supraveghere. Oamenii legii nu au avut o misiune uşoară, mai ales că indivizii au fost filmaţi cu spatele. Imediat după înregistrarea plângerii, poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru furt calificat în vederea identificării autorilor şi recuperarea prejudiciului.

În timp ce poliţiştii făceau cercetări în acest caz, hoţii au lovit din nou, în noaptea de 7 spre 8 aprilie, la acelaşi magazin. Prejudiciul a fost identic cu cel din luna martie, respectiv 180 de pachete de ţigări.

Şi de data aceasta, camerele de supraveghere au surprins momentul jafului, iar imaginile au ajuns la poliţie. În imaginile surprinse a doua oară se observă că cei doi indivizi, cu feţele acoperite, fură pachetele de ţigări din raft şi le pun într-o geantă de voiaj. Totul a durat aproximativ două minute, prea puţin ca agenţii de pază cu care magazinul are contract să ajungă la faţa locului. Culmea este faptul că societatea are instalată şi o alarmă, dar, din spusele vecinilor, aceasta nu a făcut niciun zgomot.

După acest nou jaf, poliţiştii au mai întocmit un dosar penal. "Secţia 5 de Poliţie efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat într-un dosar penal întocmit ca urmare a plângerii făcute de administratorul societăţii comerciale în data de 11 martie. Aceeaşi infracţiune face obiectul  altui  dosar penal, întocmit ca urmare a săvârşirii faptei din noaptea de 7 spre 8 aprilie", ne-a declarat cms. şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Păgubita speră ca indivizii să fie identificaţi şi prinşi, astfel încât să nu se trezească, încă o dată, cu ei în magazin.

Citit 2540 ori Ultima modificare Marți, 09 Aprilie 2019 17:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.